Chocoladerepen met amarant

Chocoladerepen met amarant
04/06/2014 koffieTcacao
In cacao

Chocoladerepen met amarant

Deze healthy snack bevat onder meer amarant, kokosolie en carobepoeder. Carobepoeder is afkomstig van vruchten van de Johannesbroodboom. Het wordt vaak ter vervanging van cacao gebruikt en heeft een zoetere smaak.

Ingrediënten (voor 8 repen)

  • 240 ml amarant
  • 2 el en 1 tl kokosolie
  • 1 el carobepoeder
  • 1 tl rauwe cacao
  • 1/2 el agavesiroop

(alle ingrediënten zijn te koop bij natuurvoedingswinkels en online)

Bereiding

  • Pof de amarant met een theelepel kokosolie in een pan of in de magnetron.Dit doe je door de amarant te verwarmen, net zolang tot het gaat ploffen (net als popcorn)
  • Ga door tot de meeste amarant is gepoft*
  • Doe bakpapier in een cakeblik of cakevorm
  • Smelt twee theelepels kokosolie en los hier de carobe, cacao en agavesiroop in op
  • Schep hier de amarant doorheen en schenk deze in het cakeblik
  • Druk aan met de bolle kant van de lepel en zet minimaal een uur in de koelkast
  • Breek de amarant in kleine stukken en geniet ervan!
  • De overgebleven stukken bewaar je in de koelkast

* Of je koopt amarant dat al gepoft is.


Bron: CulyA Lovely Encouragement


Wil je naast dit artikel ook de nieuwste artikelen lezen in koffieTcacao magazine? Klik hier voor een abonnement!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X