Belgisch chocoladeparfum verovert Milaan

Belgisch chocoladeparfum verovert Milaan
21/09/2015 de redactie
In cacao

De Internationale bekende geurkunstenaar Peter De Cupere en Chocoladehuis Boon presenteerden op 20 september op de Expo in Milaan het chocoladeparfum COCOA 5 SENSES, een ‘Eau de Cocoa’ die als een eetbaar parfum op de huid verstoven kan worden. Geurkunstenaar Peter De Cupere ontwikkelde samen met meester-chocolatier Patrick Mertens en Inge Lijnen van Chocoladehuis Boon uit Hasselt een chocoladen parfumflesje in de vorm van een cacaoboon met daarin het parfum.

cocoa spay gold 1

5 zintuigen
Het uitgangspunt van het chocoladeparfum COCOA 5 SENSES zijn de vijf zintuigen. Het kraken van de chocolade, de prachtige vormgeving van de unieke flacon en de overweldigende geur van chocolade in combinatie met een sensationele smaak en een haast erotische gewaarwording van chocolade die op de huid aangebracht wordt, maken van COCOA 5 SENSES een feest voor de 5 zintuigen.

Barry Callebaut
COCOA 5 SENSES kadert in een uniek project van Gluon, een organisatie die projecten ontwikkelt op de crossing borders tussen beeldende kunst, wetenschap, industrie en ambachten. Gluon bracht dit keer kunstenaars in contact met chocolatiers om zo innovatie te stimuleren. In samenwerking met Barry Callebaut werden 5 belangrijke Belgische kunstenaars en chocolade-professionals uitgenodigd, om samen na te denken over een exclusieve reeks chocoladestructuren die de verschillende stappen in de creatie van chocolade verbeelden (‘from bean to chocolate’). De gerealiseerde structuren worden in het Belgisch paviljoen van de World Expo tentoongesteld.

Deelnemende kunstenaars: Peter De Cupere, Frederik Dewilde, Stephan Balleux, Nick Ervinck, Bart Stolle.

Deelnemende chocolatiers: Chocoladehuis Boon, Jean-Philippe Darcis, Joost Arijs, Wittamer, De Zwarte Vos & Pol de Schepper.

Het chocoladeparfum COCOA 5 SENSES is te koop bij Chocoladehuis Boon in Hasselt.
Het is verkrijgbaar in 2 formaten.
Prijzen: € 49 en € 69 euro.

www.cocoa5.com
www.peterdecupere.com
www.thechocolateexperience.be

X
161 Shares
Share161
Pin