Chocolade sneeuwballetjes | Recept

Chocolade sneeuwballetjes | Recept
15/11/2017 koffieTcacao
In cacao, recepten
chocolade sneeuwballetjes

Chocolade Sneeuwballetjes

Ingrediënten

180 g pure chocola / 105 g bloem / 40 g cacaopoeder / 1½ tl bakpoeder / ¼ tl zout / 120 g zachte roomboter / 180 g donkere basterdsuiker / 2 grote eieren / poedersuiker

Bereidingswijze

Smelt de chocola in een kom boven kokend water en laat het afkoelen tot kamertemperatuur – Mix de boter en bruine suiker tot een glad en luchtig geheel met een mixer – Voeg eerst de eieren en daarna de chocola toe en mix – Voeg de bloem toe met de mixer op de laagste stand – Zet de kom in de koelkast totdat het deeg stevig is – Verwarm de oven tot 160° C – Doe de poedersuiker in een diepe kom – Rol eetlepels deeg tussen je handen tot balletjes, rol deze dan in de poeder suiker totdat ze bedekt zijn met een hele dikke laag – Zet de koekjes 5 cm uit elkaar op een bakplat bedekt met bakpapier – Bak ongeveer 10 minuten totdat ze bijna gaar zijn en de bovenkanten gebarsten zijn – Haal ze uit de oven en laat ze 3 minuten rusten voordat je ze verplaatst naar een rooster om helemaal af te koelen.

TIP: Deeg kan drie dagen in de koelkast bewaard worden of tot een maand in de diepvries. Rol het dan van tevoren tot balletjes (zonder poedersuiker).

chocolade sneeuwballetjes

Wil je naast dit artikel ook de nieuwste artikelen lezen in koffieTcacao magazine?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X