Chocolade bar met vijgen en walnoten

Chocolade bar met vijgen en walnoten
11/01/2014 koffieTcacao

Maak in een handomdraai een luxe snack voor bij de koffie: een chocolate bar met vijgen en walnoten…

Ingrediënten

Voor 12 repen:

  • 50 g havermoutvlokken
  • 50 g zonnebloempitten
  • 80 g walnoten, grof gehakt
  • 140 g gedroogde vijgen, gehakt (ongeveer 7 stuks)
  • 300 g pure chocolade (minstens 70% cacao), in stukjes
  • 60 g boter, op kamertemperatuur
  • 90 g honing
  • 1/4 tl gemalen kardemom
  • 1 tl gemengde kruiden

Bereidingswijze

  • Bekleed een bakblik van met een omtrek van 17 x 25 centimeter met bakpapier. Meng in een diepe kom de zonnebloempitten, vijgen, haver en walnoten door elkaar
  • Smelt op laag vuur langzaam de boter, chocolade, honing en kruiden. Roer dit met enige regelmaat rustig door totdat de chocolade en boter gesmolten zijn en je een glad mengsel hebt
  • Voeg de chocolademix toe aan de vijgenmix en roer het geheel goed zodat alles bedekt is met de chocolade. Verdeel het mengsel gelijkmatig in het bakblik. Tik een paar keer zacht op de rand van je bakblik om eventuele luchtbellen zoveel mogelijk te vermijden
  • Bedek met vershoudfolie en plaats het in de koelkast voor één uur of totdat het stijf is. Haal uit het bakblik en snijd met een glad mes in reepjes

Tip: Je kunt deze chocolade bars ruim van tevoren maken en in een afgesloten bakje in de koeling tot ongeveer drie weken bewaren.

Bron: Culy

X
0 Shares
Share
Pin