Chocolade bananenbrood | Recept

Chocolade bananenbrood | Recept
21/12/2012 de redactie
In cacao, recepten

Schrijfster en Veggie in Pumps Lisette Kreischer laat zien hoe je een heerlijk en diervriendelijk bananenbrood met chocolade maakt. Mét topping!  Lekker voor de kerstdagen of… NU!


Donderdag Veggiedag is een campagne van EVA. “EVA vzw wil zoveel mogelijk mensen verleiden om meer plantaardig te eten. Ze doet dat met degelijke informatie, fantastische recepten, smakelijke activiteiten, deze website, veggieplannen, kooklessen, workshops, het driemaandelijkse EVA Magazine en nog vele andere publicaties. Veggie eten is immers niet alleen lekker, het is ook goed voor je gezondheid!”

Ingrediënten

2 bananen (grote, rijpe)
1 el citroensap
75 g pure chocolade (fijngehakt)
90 ml maiskiemolie
75 ml rijststroop
175 ml sojamelk
1 tl appelciderazijn (maakt het langer houdbaar)
1 vanillestokje
75 g rietsuiker
75 g walnoot (grof gehakt)
225 g tarwemeel
1 zakje bakpoeder
1 mespunt zout
1 mespunt nootmuskaat
1 mespunt kaneel


Topping

1 banaan
1 cl citroensap
3 cl sojayoghurt
1 cl rijststroop

Bron: www.donderdagveggiedag.be

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X