Goede cacao en chocolade staan 5 dagen centraal in Amsterdam

Goede cacao en chocolade staan 5 dagen centraal in Amsterdam
21/02/2014 koffieTcacao

De voorbereidingen voor Chocoa 2014 zijn in volle gang. Tijdens Chocoa worden er verschillende events georganiseerd voor en over ‘good cocoa, better chocolate’! Ook zal de Trade Fair voor cacao gelanceerd worden, een nieuw onderdeel van Chocoa en uniek in de wereld.

Chocoa Trade Fair: Donderdag 27 maart
Dit is een nieuw onderdeel van Chocoa en uniek in de wereld. Hier zal vraag en aanbod van cacaobonen letterlijk samenkomen in één marktplaats. Cacaoproducenten uit Midden- en Zuid Amerika, Afrika en Azië brengen hun cacaobonen en cacaomassa in. Cacaogebruikers (bijvoorbeeld chocolademakers) kunnen de cacao keuren en proeven. Chocoladeproducenten vanuit de hele wereld ontmoeten distributeurs. De Chocoa Trade Fair draagt op deze manier letterlijk bij aan de handel in duurzame cacao en cacaoproducten.

Chocoa congres: Vrijdag 28 maart
Het internationale congres is vooral interessant voor professionals in de cacao-industrie en handel. Het doel is het vergroten van het aandeel van duurzame cacao door het gebruik van speciale soorten waarvan betere chocolade gemaakt kan worden. Hoofdthema is de mate van verduurzaming van de internationale cacao-industrie. Onder de noemers ‘people’, ‘planet’, en ‘profit’ zullen interactieve discussies met de zaal plaatsvinden, zodat jij als bezoeker mede richting kan geven aan de verduurzaming van de cacaosector.

Chocoa Festival: Zaterdag en zondag 29 – 30 maart
Hier kan de ware liefhebber zijn chocolade hart ophalen! Tijdens het festival kun je kennismaken met de makers van je favoriete chocolade. Leer wat de verschillen tussen cacaosoorten en chocolades zijn, en proef unieke smaakcombinaties. Professionele chocolademakers geven toelichting over de herkomst van hun producten. Ook vinden er proeverijen, presentaties en andere activiteiten plaats.

Chocoa Masterclass: Maandag 31 maart
Vanwege het inheems gebruik van de cacaoboon hebben Latijns-Amerikaanse landen een lange traditie rond het gebruik van chocolade in de keuken. Topchef Maricel Presilla uit New York, auteur van meerdere kookboeken, deelt haar kennis en kunde hierover met chefs tijdens een exclusieve masterclass. Deze op de professionele markt gerichte masterclass zal voor de deelnemende chefs een leerzame ervaring zijn over origine cacao en chocolade, ingrediënten die veel mogelijkheden hebben in de keuken.

Meer informatie vind je op de website van Chocoa.

De Chocoa-promotie op Facebook is op geen enkele manier verbonden met Facebook en is op geen enkele wijze gesponsord, ondersteund of georganiseerd door Facebook. De informatie die je verstrekt door mee te doen aan de actie verstrek je dan ook niet aan Facebook maar aan KoffieTCacao.

 

 

X
0 Shares
Share
Pin