Chocoa voor professionals – programma

Chocoa voor professionals – programma
25/01/2017 koffieTcacao
Chocoa

Met als doel de markt voor goede cacao en betere chocolade te vergroten vindt voor de vijfde keer het Chocoa event plaats.

Uit de diepe oerwouden van Latijns-Amerika, van de plantages van miljoenen kleine boeren in West-Afrika of misschien uit nieuwe cacao-origines zoals Australië en India. De context is overal anders, de smaakverschillen proef je en samen met andere streekproducten zoals bijvoorbeeld wijn, bier en kaas kom je tot verrassende combinaties! Proef en ervaar zelf hoe duurzame cacao en chocolade smaakt op deze vijfde editie van Chocoa. De professionals ontmoeten elkaar doordeweeks op de cacaobeurs, het congres en het Chocolate Makers’ Forum.
Proef en geniet van good cocoa, better chocolate!

Programma

  • European Market Academy 
    9:00 – Welkom met koffie
    9:30 – Workshop 1: Hoe promoot je goede kwaliteit cacao?
    10:00 – Workshop 2: Hoe kan je de kwaliteit van je cacao garanderen tijdens het transport?
    10:30 – Cacao break!
    10:45 – Workshop 3: Wetten en voorschriften rondom cacao.
    11:45 – Cacao break!
    12:00 – Workshop 4: Logistiek en procedures
    13:00 – Lunch
    13:45 – Bedrijven bezoek
    19:00 – Diner (optioneel)
    22 februari / € 242,-
  • Trade Fair 
    09:30 – 17:30: Met de focus op kwaliteit en duurzaamheid is de Trade Fair een jaarlijkse ontmoetingsplek voor cacaoproducenten, chocolademakers en distributeurs. Met 75 stands van cacao-leveranciers en chocolade-ontwikkelaars is dit een plek waar vraag en aanbod elkaar ontmoeten.
    23 en 24 februari / € 24,20 per dag
  • Chocolate Makers Forum 
    De plek voor chocolademakers van over de hele wereld om elkaar te ontmoeten en de laatste trends en ontwikkelingen te bespreken. Het Forum stimuleert een open debat.
    23 februari
    10:30 – 11:30: Chocolade maken voor dummies
    11:30 – 12:30: Tour over de Trade Fair
    12:45 – 14:15: Cacao sourcing, over de risico’s en de uitdagingen; duurzaamheid, kwaliteit, exclusiviteit en continuïteit.
    15:00 – 17:00: Introductie in het proeven van rauwe cacaobonen en chocolade
    24 februari
    10:00 – 11:30: Chocolade maken, wat te gebruiken en waar haal je het vandaan.
    12:00 – 13:00: Over de outsourcing van je chocoladeproductie
    13:15 – 14:15: Logistiek en financiën
    14:30 – 15:45: Hot topic: Europese chocolademakers
    16:00 – 17:00: Hot topic: bonen kopen
    17:00 – 18:00: Netwerken en borrelen
    23 & 24 februari / € 60,50 (geeft ook toegang tot de Trade Fair op 24 februari)
  • Conferentie
    09:00 – Registratie
    09:30 – Welkom
    10:00 – De urgentie van duurzaamheid voor het milieu
    11:30 – De rol van de media in de consumptie van duurzame chocolade
    12:20 – Lunch break
    13:50 – Voortgang in de duurzame cacao
    15:20 – Cacao break
    16:00 – Over de toekomst van de cacaoketen
    17:30 – Conclusies
    17:45 – Cacaobonen veiling
    18:15 – Drankjes
    24 februari / € 235,95

Als cacaoprofessional koop je hier je kaarten voor o.a. de European Market Academy, Trade Fair, Chocolate Makers Forum en de Conference.
Meer weten over Chocoa? Check dan de website!

Chocoa
22 t/m 26 februari 2017
Beurs van Berlage, Damrak 327,Amsterdam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X