Chocoa 2018: het fine chocolate event van het jaar!

Chocoa 2018: het fine chocolate event van het jaar!
29/01/2018 koffieTcacao
Chocoa Festival 2018

Van 21 tot en met 25 februari staat de zesde editie van hét chocoladefestijn van Nederland weer op de agenda. We hebben het natuurlijk over Chocoa in de Amsterdamse Beurs van Berlage. Net als voorgaande jaren zijn de eerste drie dagen gericht op de professionals, waarna er in het weekend van alles te beleven is voor de liefhebbers.

Ben jij een chocoladeliefhebber? Leer dan als één van de 10.000 verwachte bezoekers van het festival bijvoorbeeld zelf chocolade maken, geniet van de vele proeverijen en pairings met onder andere wijn en speciaalbier en schud de handen, of beter proef de chocolade, van internationale chocolademakers. Met 150 stands zijn dat aardig wat handen én nog veel meer chocolade.

Chocoa Festival 2018

Voor de professionals is het programma zoals ieder jaar rijk gevuld met de European Markets Academy, de Trade Fair, het Chocolate Makers Forum, de Conference en geheel volgens traditie het Grand Diner Du Chocolat op donderdagavond. Neem je deel aan Chocoa 2018? Vergezel dan 199 collega-professionals tijdens dit fameuze chocoladediner bereid door internationale chefs. Meer info vind je hier.

Hot Chocolate Awards

Dit jaar is er verder een hoofdrol weggelegd voor cacaodranken gemaakt van bean-to-bar chocolade. Want net als in specialty coffee, bieden verschillende origines verschillende smaakprofielen en daarmee wordt jouw kop cacao toch een stuk interessanter om te drinken. Op Chocoa 2018 zijn er deze editie diverse chocoladedranken te proeven en is er een heuse award voor de lekkerste chocoladedrank van het weekend. Het publiek bepaalt samen met een vakjury wie er wint!

Chocoa Festival 2018

Chocolatier Masterclass

Chocolatiers en patissiers (en studenten in opleiding) die meer willen weten over cacao en chocolade kunnen zich vastbijten in de Chocolatier Masterclass die Hidde de Brabander op donderdag 22 februari tijdens de Trade Fair host.


Drie recepten van Hidde de Brabander: Boek Patisserie


Chocolade-Tinder

Nieuw is dat Chocoa komende editie voor cupido speelt. Via de splinternieuwe Matchmaking App kunnen standhouders, bezoekers, sponsors en sprekers tijdens Chocoa 2018 met elkaar in contact komen. Wil je opgenomen worden in de app, tik dan snel 150 woorden in het Engels op over je bedrijf en stuur dit samen met een foto, logo en websiteadres naar: [email protected]

Chocoa Festival 2018

Koop tickets!

Ben je net zo enthousiast geworden over deze chocoladehemel in de Beurs van Berlage, koop dan vandaag nog jouw ticket online. Professionals kunnen zich hier registreren voor de vakdagen. Volg Chocoa ook op Facebook, Twitter of Instagram voor updates.

8 Shares
Share8
Pin