Choco-Story – Brugge

Choco-Story – Brugge
01/02/2014 de redactie
In brugge, gespot, gespot cacao
  • choco-story
  • choco-story
  • choco-story

Het chocolademuseum is gevestigd in het historische ‘Huis de Crone’ op het St. Jansplein in het hartje van Brugge. Het gebouw, waar ooit een wijn lokaal huisde (rond het jaar 1500), maar ook pasteibakkers (1700) en meubelmakers (1900), is volledig gerenoveerd en brengt 
nu het verhaal van de chocolade.

Met een privécollectie van zo’n duizend objecten is het museum uniek in zijn soort in België. Choco-Story vertelt aan de hand van deze collectie over de oorsprong en evolutie van chocolade. Naast de geschiedenis, toont het museum ook hoe chocolade gemaakt wordt. In het demonstratiecentrum ontdek je het geheim achter mooie, glanzende chocolade en proef je van de chocoladeproducten die ter plaatse worden gemaakt.

Van de Maya’s tot de hedendaagse chocolatier

In de Mayakamer toont het museum het mystieke chocoladeleven (cacao als godendrank) van de Maya’s en Azteken. Op de tweede verdieping maak je kennis met de diverse ingrediënten van chocolade en het verwerkingsproces van boon tot chocolade. Stap een chocolade shop uit jaren ’50 binnen met een authentieke werktafel, stoof en houten koelkast. Bekijk het gereedschap van een hedendaagse chocolatier (vanaf 1980). Ook thema’s als chocolade en gezondheid en de Belgische chocoladegeschiedenis komen aan bod in het museum.

Familie Van Belle

De drijvende kracht achter het museum is de familie Van Belle, gepassioneerde liefhebbers van chocolade. Zij krijgen steun van Belcolade, de enige chocoladefabrikant van authentieke Belgische chocolade die nog in Belgische handen is.


Choco-Story
Wijnzakstraat 2 | Brugge, België
choco-story-brugge.be


 

X
0 Shares
Share
Pin