Chiquitito Café – Mexico

Chiquitito Café – Mexico
05/03/2015 de redactie
In gespot, gespot koffie
  • Chiquitito Café
  • Chiquitito Café
  • Chiquitito Café
  • Chiquitito Café
  • Chiquitito Café
  • Chiquitito Café

“Een gezellig koffietentje waar je een mooie espresso, maar ook een heerlijke filterkoffie kan drinken, dat is wat Mexico-Stad miste”, stelt de barista van Chiquitito Café. En dat is inderdaad waar. In Mexico hoef je nooit lang te zoeken naar een tacokraam, een Mezcaleria of een fantastische markt waar je heerlijke lokale producten kan kopen, maar de beste koffie uit Mexico verdwijnt meestal naar het buitenland.

Dit viel ook Amerikaan Jeremy Clausser op, die samen met zijn Mexicaanse vrouw in 2012 de eerste specialtykoffiezaak van de hoofdstad opende. Geïnspireerd door bars in steden als New York, London en San Francisco, begon hij een koffiebar om er hoge kwaliteit Mexicaanse koffies te serveren. Hoewel de naam suggereert dat Chiquitito (Spaans voor piepklein) een ‘hole in the wall’ is, is er genoeg ruimte 
om gezellig te zitten en even te ont-spannen. En om te genieten van hun specialiteit: versgebakken bananenbrood.

Atypische koffie

Gevestigd in het hippe Colonia Roma is Chiquitito Café inmiddels een vast aanlooppunt geworden voor koffiefans die zin hebben in een met zorg en aandacht bereide espresso of filterkoffie. De bonen komen van een volledig zelfvoorzienende finca in Veracruz en worden, atypisch voor Mexico, door een bevriende brander alleen licht gebrand. Volgens Jeremy duurde het wel een tijdje totdat de locals dit type koffie wisten te waarderen, maar tegenwoordig biedt Chiquitito zelfs thuisbaristacursussen en hebben ze recent hun tweede locatie geopend, vlakbij de prachtige straat Paseo de Reforma. Nog steeds wordt de lokale koffiecultuur in Mexico beheerst door instantkoffie en grote ketens, maar moedige zaken zoals Chiquitito Café leveren hun eigen bijdrage aan een verandering. Met twintig miljoen inwoners is er nog veel ruimte om te groeien. Arriba!


Machine: La Marzocco Linea
Koffie: Eigen filter- en espressokoffies
Thee: Chai lattes en matcha 
Zoetigheden: Koekjes, taartjes en handgemaakte chocolade
Specialiteit: Espresso
Melk: Santa Clara
Overige melk: Soya-, rijst- en amandelmelk


Chiquitito Café
Alfonso Reyes 232 | Hipódromo, Ciudad de México
chiquititocafe.com

X
0 Shares
Share
Pin