ER ZIJN EINDELOZE MANIEREN OM JE KOFFIE EN THEE TE ZETTEN. DE ENE METHODE LUISTERT NAUWER DAN DE ANDERE. EEN GOEDE INSTRUCTIE KAN DUS NOOIT KWAAD. VOOR NUMMER 1 LEGGEN WE JE DE CHEMEX UIT (MATEN OP BASIS VAN 900 ML MODEL)
- Kook het water en weeg 54 gram aan koffiebonen af. Plaats een Chemex-filter in het bovenste gedeelte van de Chemex met de 3 lagen aan de kant van de schenkopening.
- Schenk een goede hoeveelheid water over de filter om de filter van een papier-smaak te ontdoen
- Schenk voorzichtig het water eruit maar zorg dat de filter erin blijft zitten. Plaats de gehele Chemex op een weegschaal en stel deze af op nul.
- Maal je koffiebonen (grovere maling) en giet deze in de filter waarna de weegschaal weer op nul wordt ingesteld.
- Nadat het water is afgekoeld tot 90 graden schenk 100 gram water over de gemalen koffie en start een timer van 45 seconden. Dit noemt men de ‘bloom’ periode.
- Schenk hierna het overige water in een roterende beweging over de koffie. Stop wanneer de weegschaal 400 gram aangeeft. Zorg altijd dat er 5 cm vrij blijft tot de rand van de Chemex.
Bij een goede maling zal de koffie klaar zijn in 3,5 tot 4 minuten.
Je krijgt dit artikel cadeau! Wil je ook de nieuwste artikelen lezen in koffieTcacao magazine?
0