Capriole Café | Den Haag

Capriole Café | Den Haag
03/12/2017 koffieTcacao
  • Capriole Café Den Haag
  • Capriole café Den Haag

Verborgen achter de Fokker Terminal in Den Haag vind je het industriële pand waar Capriole Café in augustus 2016 zijn intrede deed. Door de ietwat moeilijk te vinden locatie is Capriole Café, net als Rein Rambaldo’s restaurant Mama Kelly, dat zich op hetzelfde terrein bevindt, populair bij insiders.  In het strak vormgegeven pand staat een grote 6 kilo brander van Giesen te pronken, waarin dagelijks koffie wordt gebrand. Doordat de koffiebrander en barista’s zij aan zij werken, ontstaat optimale synergie om tot de beste smaak te komen. Gasten hebben de keuze uit maar liefst vijf verschillende koffies op de molen. Op twee van de vijf molens vind je de huiskoffies, de flores en de paso fino, die na een jaar lang (!) testen, proeven en ontwikkelen de perfecte huisblends bleken. Naast een mooie espresso kun je ook ‘los’ met een romige crème brȗlée cappuccino of een kruidige espresso met roze peper.

KOKEN MET KOFFIE

Als je nog niet overtuigd was van het feit dat er met koffie en thee heel goed te koken valt, dan ben je dat wel na een bezoek aan Capriole Café. Zo kan je hier genieten van Liver buikspek dat 48 uur gemarineerd is in Capriole Paso Fino koffie, om vervolgens nog eens 48 uur langzaam te garen. Of neem de pancackes met cascarasiroop. “Het is leuk om de koffiebrander en chef zo direct samen te laten werken”, vertelt eigenaar Pascal Ultee. “Dat levert mooie en uitdagende gerechten op.” Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat is het bij Capriole Café, met uitzicht op de Trekvliet, de hele dag goed toeven. Of je nu komt voor één van de huisgemaakte taarten, de beroemde burgers of voor de verveine-limoncello-cocktail, na je bezoek zul je deze verborgen parel aan je favorieten toevoegen.

Koffiebrander en barista’s werken in Capriole Café Den Haag zij aan zij


Machine: Sanremo Opera 3-groeps
Brander: Giesen W6
Molen: vijf keer Sanremo Stardust
Koffie: altijd twee huisblends: de flores (Peru / Sumatra) en de paso fino (Brazilië, Peru, Guatemala, Honduras)
Melk: Holland Jersey melk
Soya: Alpro soya-, amandel en kokosmelk
Thee: Tea in Motion
Taart/koek: elke dag minimaal vijf verschillende huisgemaakte taarten
Ontbijt/Lunch: van pancakes tot burgers.
Specialiteit: cross-over foodpairings


Fokkerkade 18, Den Haag
Capriole Café


Wil je naast deze Gespot ook de nieuwste Gespot’s lezen in koffieTcacao magazine? Abonneer je dan nu!

Tekst: Aukje van Rossum
Fotografie: René van Dongen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X