Callebaut lanceert Gold karamelchocolade

Callebaut lanceert Gold karamelchocolade
05/10/2017 koffieTcacao
In cacao, product
website l callebaut gold

De Belgische chocolademakers van Callebaut vullen het assortiment aan met Gold, een karamelchocolade. De gloednieuwe karamelchocolade moet concurreren met de klassiekers donker, melk en wit. Het is ruim honderd jaar geleden dat er een nieuwe smaak werd toegevoegd aan het Finest Belgian Chocolates assortiment. Gold is vanaf september beschikbaar voor chefs.

Met de introductie van Gold komt Callebaut met een opmerkelijke primeur: het voegt voor het eerst in zijn geschiedenis een volledig nieuwe categorie toe aan zijn assortiment van Finest Belgian Chocolates. De iconische Belgische chocolades van Callebaut, die in keukens wereldwijd worden gebruikt, krijgen er dus een karamelzusje bij. Net als de andere Finest Belgian Chocolates wordt ook Gold volledig in België gemaakt, van boon tot chocolade.

Een gouden kleur

Door zijn gouden kleur doet de Gold-chocolade direct denken aan warme karamel. Qua smaak voeren rijke tonen van toffee, boter, room en een vleugje zout de boventoon. Karamel is al jaren een populaire smaak onder de chocolatiers. Met Gold speelt Callebaut in op de groeiende vraag naar chocolade met een karamelsmaak. De karamelchocolade is vanaf september beschikbaar voor alle chefs en chocolatiers.

Callebaut gold karamelchocolade

Over Callebaut

Al meer dan 100 jaar produceert Callebaut chocolade in hartje België. Callebaut werd in 1850 opgericht als familiebrouwerij, kleinzoon Octaaf Callebaut produceerde zijn eerste chocoladerepen in 1911 en begon kort daarna met de productie van couverturechocolade voor Belgische Chocolatiers. Callebaut is de enige gourmet-chocolademaker, die al meer dan een eeuw de volledige keten van cacaoboon tot chocolade doorloopt op Belgische grond.

Meer informatie over Gold vind je op
www.callebaut.com

X
7 Shares
Share7
Pin