Caffènation PAKT | Antwerpen

Caffènation PAKT | Antwerpen
03/01/2019 koffieTcacao
  • Caffenation
  • Caffenation
  • Caffenation

ZO NU EN DAN KOMEN ER SLURPGELUIDEN VANUIT DE HOEK VAN DE BAR: HET ZIJN DE MEDEWERKERS VAN CAFFÈNATION PAKT DIE BEZIG ZIJN MET CUPPEN

Achter de Lamorinièrestraat, een op het eerste oog doodnormale Antwerpse straat met keurige woonhuizen, verschuilt een andere, totaal verrassende wereld. Daar bevindt zich het ‘creatieve hart van Antwerpen’, dat de naam PAKT draagt. Een industrieterrein in het midden van de stad met hippe, creatieve en nieuwe bedrijven. Op deze plek zette Rob Berghmans, de oprichter van Caffènation, anderhalf jaar geleden zijn zinnen. De open en lichte ruimte bleek perfect voor de nieuwe espressobar en de koele, industriële kelder onder de branderij was de best denkbare opslagruimte voor de koffiebonen.

Rob Berghmans is een revolutionair in hart en nieren. Al vijftien jaar is hij met Caffènation constant op zoek naar nieuwe ontwikkelingen in de koffiewereld.  Waar hij in het begin vaak als gek werd bestempeld – wie gaat nou zijn eigen bonen branden? Of verschillende bonen met elkaar blenden? – heeft hij de sceptici in de loop der jaren bewezen dat er veel mogelijk is in het vernieuwen van koffietechnieken, -smaken en branden.

KOFFIEMEKKA

Caffènation is daarom meer dan enkel een espressobar. Zelf zien ze zich graag als het ‘koffiemekka van de lage landen’, waar het evangelie van koffie wordt verkondigd. Deze verkondiging betekent zoveel mogelijk kennis overdragen. Naast het opleiden van koffieprofessionals, wordt ook elke klant bijgespijkerd in kennis over de koffie die hij drinkt door middel van een infokaartje met het daarbij horende koffieverhaal. De barista’s van Caffènation staan zelf ook niet stil en zijn constant bezig met het vergaren van nieuwe kennis. Zo nu en dan komen er slurpgeluiden vanuit de hoek van de bar: het zijn de medewerkersdie bezig zijn met cuppen. Want het motto van Berghmans is: proeven, proeven en nog eens proeven. Niets is zo belangrijk als het trainen van je smaakpapillen om uiteindelijk de beste koffie te serveren.


Weekendje Antwerpen in gedachte? Onderaan dit artikel vind je nog meer inspiratie voor koffie in Antwerpen!


BEVRIENDE STADSBOER

Je kunt dus rekenen op een goede bak koffie. En hoewel de nadruk op koffie ligt, worden ook alle andere producten met aandacht en expertise geproduceerd en geserveerd. Zo biedt Caffènation elke week een special foodmenu aan, waar het liefst gebruik wordt gemaakt van verse groenten die door de bevriende stadsboer op het dak wordt geteeld. En ook op het gebied van limonades staan ze niet stil. Tegenwoordig staan er lekkere eigengemaakte kombuchas op het menu: bijna wijnachtige dranken, maar dan zonder alcohol en ook nog eens erg gezond.


Machine: La Marzocco Strada, special customizedvoor Caffènation
Molen: Anfim Special Performance II
Filter: Bravilor
Brander: Giesen
Melk: verse melk van Hollebeekhoeve
Melkalternatief: Almond Alpro For Professional, Oatley Havermelk
Thee: Crusio
Water: Brita
Lunch: Wekelijkse special, zoals flatbread met PAKT tomaten, mozzarella en fig vincotte.


Tekst en fotografie: Marlon Velvis

Wil je meer gespots lezen in koffieTcacao magazine?

Kornèl

Cuperus

Normo Coffee Roasters

0 Shares
Share
Pin