Cadeauwensen van de koffieTcacao-redactie

Cadeauwensen van de koffieTcacao-redactie
03/12/2019 koffieTcacao
In koffie, product
cadeauwensen

HET IS DECEMBER, DE KERSTLIEDJES DOMINEREN OP DE RADIO EN DE WINKELS ADVERTEREN MET DE MOOISTE, LEUKSTE EN DUURSTE CADEAUTIPS. OM TELEURSTELLINGEN TE VOORKOMEN KUN JE DUS MAAR BETER DUIDELIJK ZIJN OVER JE CADEAUWENSEN. DEZE PRODUCTEN STAAN BOVENAAN HET VERLANGLIJSTJE VAN ONS REDACTIETEAM.

Hoofdredacteur Marc Kluijver voegt graag de Cafelat Barista Robot toe aan zijn collectie koffiemachines. 

“Ik had het genoegen om deze eenvoudige espressomaker een paar weken tijdens een camperreis door Spanje en Portugal uit te proberen en was verrast door de goede espresso die eruit komt. Dit apparaat maakt prachtige shots zonder stroom, waterreservoir of andere toeters en bellen. Het enige dat je nodig hebt is een molen – handmatig of automatisch – en heet water. Ook de werkwijze is simpel: de filterdrager een beetje voorverwarmen met heet water, koffie erin, water erin en drukken maar. De Barista editie geeft je ook nog eens inzicht in het aantal bar druk. Ideaal!” 

Prijs € 439
Exclusief verkrijgbaar bij specialtycoffee.nl

cadeauwensen
cadeauwensen

Chef redactie Jainy Gans ziet de keramieken koppen van Archive Studio graag boven haar matzwarte La Marzocco Mini staan.

“De vrouwen in mijn familie hebben een tik, of misschien beter gezegd een verzamelpassie voor mooi glaswerk en keramiek. En, je raadt het al, ik ben geen uitzondering. De enige kast in mijn nog nieuwe woonkamer is voor driekwart gevuld met wijn-, champagne-, martini-, cocktail-, whisky-, likeur- en ja, ook waterglazen. Want het is ook niet alsof we overmatige drinkers zijn. Hetzelfde tafereel onttrekt zich in mijn keuken, waar een selectie koffie- en theekoppen van Loveramics, HKLiving, ACME&CO, H&M home en Libbey te vinden is. Het servies van Archive Studio met de matte afwerking aan de buitenzijde en ivoorkleurige glazuurlaag aan de binnenkant past daar natuurlijk perfect bij. Mooi zelfs, zo op de keukenplank boven de matzwarte La Marzocco Mini. Je kunt immers nooit genoeg knappe koppen om je heen hebben.” 

Prijs giftset  € 36
archivestudio.nl

Het koffiezetapparaat van eindredacteur Margot Smolenaars is toe aan vervanging. De Moccamaster KBG-Select Brushed lijkt een goede optie. 

“Voor mij is dit model pure nostalgie. Op het betegelde aanrecht in mijn ouderlijk huis prijkte er eentje en die werd dagelijks intensief gebruikt. Ik geloof dat we er zeker twintig jaar koffie uit hebben gedronken. Goed voorbeeld doet goed volgen: het koffiezetapparaat dat ik op mijn 18de kreeg, gebruik ik nog steeds (ik ben 43), al loopt die nu wel op zijn laatste benen. Mijn volgende koffiezetter moet minstens zo lang mee kunnen, want ik houd niet van apparaatjes of gadgets die al na een paar jaar aan vervanging toe zijn. Dan zit ik bij Moccamaster goed, las ik in het interview met Moccamaster in #ktc32, want zij gaan voor duurzaamheid.”

€ 209
Verkrijgbaar via: moccamaster.nl

cadeauwensen

Meer inspiratie opdoen voor cadeauwensen? Lees ook 5x duurzame koffie cadeaus of Koffievondsten op Dutch Design Week 2019.


 

cadeauwensen

Om alle visite te kunnen voorzien van een lekkere filterkoffie, behoort de automatische molen Baratza Encore tot de cadeauwensen van redacteur Marlon Velvis.

“Een jaar geleden kreeg in een V60 Hario en een handmolen cadeau van hoofdredacteur Marc. Ik liep al een paar maanden rond op de redactie, maar kon thuis nog steeds geen fatsoenlijke filterkoffie zetten. Dat kon natuurlijk niet langer. Het kerstcadeau was een schot in de roos. Er gaat bijna geen dag voorbij dat ze niet gebruikt worden. Er ontstaat echter een probleem wanneer mijn huis zich vult en mijn (veelal koffie-onervaren) bezoekers allemaal zo’n lekkere Burundi van Five Elephant of Colombia van Gardelli Coffee Roasters willen proeven. De handmolen die voor een of twee koppen prima te gebruiken is, verandert dan ineens in een martelwerktuig waarbij er geen einde lijkt te komen aan malen. Lieve Sint, mag ik daarom alstublieft de Baratza Encore?” 

€ 139
Te bestellen op coolblue.nl

Online manager Beau Meijer ziet zijn koffiekop tijdens de feestdagen graag gevuld met een natural Costa Rica. 

“Afgelopen zomer maakte ik een rondreis door Denemarken en Zweden. Tijdens ons verblijf in Aarhus kon een bezoek aan de internationaal geroemde koffiebar en -branderij La Cabra niet missen. Ik nam een zakje met koffie uit Rwanda mee naar huis met een fijn smaakprofiel van framboos, limoen en oolong thee. Sindsdien heb ik me al meerdere keren verlekkerd aan de koffie op de webshop van La Cabra. Momenteel staat de natural koffie Altos uit Costa Rica bovenaan mijn verlanglijst met cadeauwensen. Met smaken als blauwe bes, chocolade en hazelnoot perfect tijdens de feestelijke wintermaanden.”  

Prijs € 17.26
Te bestellen op lacabra.dk

cadeauwensen
X
18 Shares
Share18
Pin