Cacao Trail – Bean to bar

Cacao Trail – Bean to bar
10/12/2015 koffieTcacao
In cacao

Chocolade is en blijft een gewild product. Cacao wordt echter een steeds schaarser goed. De grote cacaoverwerkers willen hun productie beschermen door een constante aanlevering van cacao veilig te stellen. De enige manier om dit voor elkaar te krijgen is boeren beter te trainen met als doel een hogere productie en een betere prijs voor de boer.

De lange productie- en aanleverketen omvat veel mensen. Van de boeren en lokale kopers in Ivoorkust, de haven van Amsterdam en Nederlandse fabrieken tot aan supermarkten en luxe chocoladewinkels. Het project For the love of chocolate benadrukt de noodzaak van een duurzame cacaoproductie.

Fotograaf Kadir van Lohuizen legde de keten vast en koffieTcacao geeft in de reportage Cacao Trail weer hoe je van boon tot reep komt!

Bekijk de reportage in KTC17.
Verkrijgbaar bij tijdschriftspeciaalzaken in NL en BE en bij 75 Albert Heijns.
X
0 Shares
Share
Pin