- de redactie
KTC test de beste chocolade uit de supermarkt
Lees meerWat is de beste chocolade uit de supermarkt? KTC liet vijf chocoladeprofessionals hun favoriete categorie testen: melk, puur, zeezout karamel, …
0 - de redactie
Review: Dos Rios 70% Amano
Lees meerCaroline Lubbers proefde blind de Dos Rios 70% van Amano. “Als een theatervoorstelling met mooie afwisselende decors opent zich de chocolade in mijn mond.”
- koffieTcacao
REVIEW: MADAGASCAR 75% MIA
Lees meerVoor koffieTcacao #27 boog chocoladeconnaisseur Caroline Lubbers zich over de MIA Madagascar 75% reep.
- koffieTcacao
REVIEW: COLOMBIA ARUACA 70% KRAK CHOCOLADE
Lees meerDe reep is prachtig warmbruin van kleur, waardoor het bijna lijkt op een donkere melkchocolade.
- koffieTcacao
REVIEW: MADAGASCAR BEJOKO ESTATE ÅKESSON’S
Lees meerIn koffieTcacao #22 boog chocoladeconnaisseur Caroline Lubbers zich over de reep van Åkesson’s.
- koffieTcacao
REVIEW: NATURAL BLONDE 40% MESJOKKE
Lees meerVoor koffieTcacao #21 boog chocoladeconnaisseur Caroline Lubbers zich over de Natural Blonde chocolade reep van Mesjokke.
- koffieTcacao
Friis Holm Dark Milk 65%
Lees meerDe geur is zacht en zoet zoals honing, maar heeft ook iets pittigs dat riekt naar hooi en noten. Friis Holm.
- koffieTcacao
Hoja Verde 72% Ecuador Esmeraldas
Lees meerDe kleur is aan de donkere kant. Geen bijzondere chocolade dus? Ik ruik eraan en besef direct: dit is geen simpel gevalletje! Hoja Verde
- koffieTcacao
Claudio Corallo 100% Puro Cacau
Lees meerWat een helder, schoon en fris aroma! Parfum, bloemen, fruit, overrijpe meloen en ook wat bedwelmende luchtjes als aceton en alcohol. Claudio Corallo.
- koffieTcacao
Pierre Marcolini: Haut Penja Cameroun 70%
Lees meerAan sommige chocolades moet je een tijdje snuffelen voordat de geuren ontwaken. Bij deze hoeft dat niet. Hij knalt naar binnen! Pierre Marcolini
- koffieTcacao
Amedei – Toscano Black 63%
Lees meerEen envelop met anonieme brokjes chocolade valt op de deurmat. Ik kijk en ruik. Dit moet Amedei zijn.
- koffieTcacao
Szántó Tibor San Cristobal Crudo 70%
Lees meerHongaar Tibor van Szántó Tibor is wijnexpert én maakt zijn eigen chocolade. “Wijn en chocolade maken komt overeen”, zegt hij.
cacao reviews
Onze nieuwste editie, met een prachtige illustratie van Paul Sirand op de voorkant, staat weer vol boeiende verhalen, goede interviews, lekkere recepten en KTC-nieuws! NIEUWE EDITIE
koffieTcacao 42
NIEUWE EDITIE
koffieTcacao 42
Onze nieuwste editie, met een prachtige illustratie van Paul Sirand op de voorkant, staat weer vol boeiende verhalen, goede interviews, lekkere recepten en KTC-nieuws!