Cacao, eet ‘m rauw

Cacao, eet ‘m rauw
03/07/2014 de redactie

Cacao staat bekend om zijn grote hoeveelheid anti-oxidanten en flavonoïden. In ons lichaam bestaan er vrije radicalen, onstabiele deeltjes die agressief kunnen zijn. Een soort wilde mannen die hun slag in de rondte slaan en schade kunnen aanbrengen aan je organen, weefsels en cellen.

Anti-oxidanten zijn de stofjes die deze vrije radicalen neutraliseren en je lichaam beschermen tegen schade.
Flavonoide is een anti-oxidant die je terug vindt in chocolade en cacao. Sterker nog, cacao schijnt echt bomvol te zitten met deze goede stof! Er wordt gezegd dat flavonoïden de gezondheid van het hart -en bloedplaatjes bevordert en het risico op kanker laat afnemen.

Rauw of niet rauw?
Gewone cacao wordt verhit. Door de verhitting verliest het voedingsstoffen, waaronder dus een deel van de flavonoïden. Vandaar dat steeds meer mensen kiezen voor rauwe chocolade en rauwe cacao. Deze kun je zelf maken of kopen in de natuurwinkel. Lovechock is een mooi voorbeeld van een lekkere reep rauwe cacao.

Rauwe cacao giftig?
Goed, de gifvraag. Is het nou giftig of wat? Als je googled op dit onderwerp kom je tegenstrijdige verhalen tegen. Het is gewoon een kwestie van je gezonde verstand gebruiken. Rauwe cacao bevat veel goede stoffen, maar ook een aantal stoffen die minder gezond voor je zijn. Daarom is het een kwestie van variëren. Geniet ervan, maar gebruik het niet elke dag.

Bronvermelding: voedzo.nl

 

 

21 Shares
Share21
Pin