• jul122021
    zomerdranken

    4x nieuwe zomerdranken

    Lees meer
  • jun292021
    mont blanc parfait

    Mont Blanc Parfait | recept Hidde de Brabander

    Meesterpatissier Hidde de Brabander deelt het recept voor een Mont Blanc parfait uit zijn nieuwe ijsbijbel Glacerie. Check KTC39 voor meer.

    Lees meer
  • jun242021
    koffieTcacao 39

    koffieTcacao 39 is uit!

    Het nieuwe zomernummer koffieTcacao 39 is uit! Met lekkere recepten, handige tips en interessante verhalen een absoluut ik-neem-je-mee-op-reis item.

    Lees meer
  • jun102021
    Chukwa

    Sidonie Descheemaeker laat met Chukwa zien hoe lekker de cacaoschil is

    Waar de meeste bean-to-bar chocolademakers de cacaoschil links laten liggen, bewijst Sidonie Descheemaeker met haar Chukwa infusies hoe lekker de schil is.

    Lees meer
  • mei252021
    online redactie stagiair

    Ben jij onze nieuwe redactie stagiair?

    koffieTcacao magazine zoekt naar een online redactie stagiair. Ben jij het leergierige mediawonder dat van koffie, thee en cacao houdt?

    Lees meer
  • apr292021
    vacature allround digital marketeer

    VACATURE: allround digital marketeer

    koffieTcacao zoekt een allround content marketeer, die een belangrijke bijdrage kan leveren aan de verdere groei van ons platform. Je…

    Lees meer
  • mrt182021
    koffieTcacao 38

    koffieTcacao 38 is uit!

    Het nieuwe nummer koffieTcacao 35 is uit! Met handige tips en lekkere recepten voor thuis en verhalen die je deze zomer toch over de hele wereld meenemen.

    Lees meer
  • mrt112021
    Krak Chocolade

    5 vragen aan Mark Schimmel van Krak Chocolade

    Dit jaar schreef Mark Schimmel van Krak Chocolade twee nieuwe chocoladeprijzen van de Academy of Chocolate op zijn naam. Vijf vragen aan de bean-to-bar…

    Lees meer
  • feb102021
    chocolade supermarkt test

    KTC test de beste chocolade uit de supermarkt

    Wat is de beste chocolade uit de supermarkt? KTC liet vijf chocoladeprofessionals hun favoriete categorie testen: melk, puur, zeezout karamel, …

    Lees meer
  • feb042021
    bean to bar chocolade (1)

    Wat is bean-to-bar chocolade?

    Van cacaoboon tot reep: de bean-to-bar chocolademaker neemt het hele maakproces in eigen handen. Van het branden van de cacaoboon tot het fijnstampen, malen, concheren en tempereren.

    Lees meer
  • jan172021
    praline

    Wat is een praline?

    Belgische chocolade is sinds de vorige eeuw wereldwijd een begrip, met de bekendste Belgische uitvinding: de praline. Maar wat is een praline precies?

    Lees meer
  • jan072021
    single origin chocolade

    Wat is single origin chocolade?

    DE TERM SINGLE ORIGINE CHOCOLADE IS INMIDDELS ZO GANGBAAR, DAT JE BIJNA ZOU VERGETEN WAAR DIE EIGENLIJK VOOR STAAT. WAT…

    Lees meer
Load More