• mrt182021
    koffieTcacao 38

    koffieTcacao 38 is uit!

    Het nieuwe nummer koffieTcacao 35 is uit! Met handige tips en lekkere recepten voor thuis en verhalen die je deze zomer toch over de hele wereld meenemen.

    Lees meer
  • mrt112021
    Krak Chocolade

    5 vragen aan Mark Schimmel van Krak Chocolade

    Dit jaar schreef Mark Schimmel van Krak Chocolade twee nieuwe chocoladeprijzen van de Academy of Chocolate op zijn naam. Vijf vragen aan de bean-to-bar…

    Lees meer
  • feb102021
    chocolade supermarkt test

    KTC test de beste chocolade uit de supermarkt

    Wat is de beste chocolade uit de supermarkt? KTC liet vijf chocoladeprofessionals hun favoriete categorie testen: melk, puur, zeezout karamel, …

    Lees meer
  • feb042021
    bean to bar chocolade (1)

    Wat is bean-to-bar chocolade?

    Van cacaoboon tot reep: de bean-to-bar chocolademaker neemt het hele maakproces in eigen handen. Van het branden van de cacaoboon tot het fijnstampen, malen, concheren en tempereren.

    Lees meer
  • jan172021
    praline

    Wat is een praline?

    Belgische chocolade is sinds de vorige eeuw wereldwijd een begrip, met de bekendste Belgische uitvinding: de praline. Maar wat is een praline precies?

    Lees meer
  • jan072021
    single origin chocolade

    Wat is single origin chocolade?

    DE TERM SINGLE ORIGINE CHOCOLADE IS INMIDDELS ZO GANGBAAR, DAT JE BIJNA ZOU VERGETEN WAAR DIE EIGENLIJK VOOR STAAT. WAT…

    Lees meer
  • dec232020
    whisky en chocolade pairing

    Whisky en chocolade: zo match je ze!

    Whisky en chocolade zijn een match made in heaven! Chocoladekenner en whiskyliefhebber Jack Steijn vertelt wat de lekkerste combinaties zijn.

    Lees meer
  • dec172020
    cacaodrank

    Zo maak je warme cacacodranken met single origin cacao!

    Het exclusieve chocolademerk To’ak geeft haar favoriete recepten voor pure cacaodrank weg. Ooit gedacht aan een French Press of mokapot voor de bereiding?

    Lees meer
  • dec102020
    koffieTcacao 37

    Winterklaar met koffieTcacao 37

    Het nieuwe nummer koffieTcacao 35 is uit! Met handige tips en lekkere recepten voor thuis en verhalen die je deze zomer toch over de hele wereld meenemen.

    Lees meer
  • dec032020
    naomi van as

    Naomi van As over ‘eigen’ chocolade

    Stamgast Naomi van As over het leven na een carriere als tophockeyer en het lanceren van een eigen chocoladereep met Hands Off My Chocolate.

    Lees meer
  • nov262020
    KTC box

    KTC-box: inhoud + zetmethoden

    Koop elke maand extra voordelig ambachtelijke koffie, thee en chocolade met de KTC-box. Wat zit er deze maand in de box?

    Lees meer
  • okt272020
    zelf chocolade maken

    Zelf bean-to-bar chocolade maken in 8 stappen!

    Lees meer
Load More

X