Festival Cacao aan de Kade

Festival Cacao aan de Kade
10/09/2016 koffieTcacao
In cacao, evenementen
festival cacao aan de kade

Als je van chocolade houdt, moet je dit weekend in Helmond zijn. Hier vindt de eerste editie van het festival Cacao aan de Kade plaats.

De historische Nederlandsche Cacaofabriek in de havenstad vormt het decor voor dit event rondom duurzame chocolade. Vanaf 12.00 uur kun je tijdens festival Cacao aan de Kade deelnemen aan smakelijke proeverijen, kookdemonstraties en presentaties.

Cacao aan de Kade

Van cacaomassage tot cacao-expositie

Ontspan met een cacaomassage, nip van een ‘chocktail’ of schuif aan bij een culinair chocoladediner. Tussendoor is het fijn rondstruinen op de markt tussen deelnemers om je vingers bij af te likken: Tony’s Chocolonely, ClearChox, Taza , The Highfive Company, The Chocolate Explorers, Arthur Tuydel, Lovsum Chocolate, Fair Trade Original, El Suco en vele anderen.

Cacao aan de Kade

En natuurlijk kun je festival zonder kunst, geen festival noemen. In het kader van Cacao aan de Kade is er in de cacaofabriek een tentoonstelling opgezet met het werk van twintig kunstenaars, die zich hebben laten inspireren door het onderwerp chocolade, de geschiedenis van de cacao-industrie en de soms donkere kanten van de cacaohandel.

Cacao aan de Kade

Duurzame cacao

Festival Cacao aan de Kade zet zich met partner Werkgroep Voetafdruk Nederland in om haar ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Zo worden duurzame materialen ingezet en wordt ter plekke energie opgewekt. In 2018 wil het festival zelfs volledig klimaatneutraal zijn.

X
2 Shares
Share2
Pin