By Trinitea: “We houden van spannende, gelaagde theeën”

By Trinitea: “We houden van spannende, gelaagde theeën”
25/03/2021 koffieTcacao
By Trinitea

SYBILLA JIMMINK EN KEVIN RAMNANDANLAL KWAMEN ELKAAR TEGEN OP DE DANSVLOER, WAAR ZE VRIJWEL DIRECT ONTDEKTEN DAT KIZOMBA- EN SALSADANSEN NIET DE ENIGE PASSIE WAS DIE ZE DELEN. IN NOVEMBER 2018 WERD HUN VRIENDSCHAP VERZEGELD MET COMPAGNONSCHAP VOOR HET THEEMERK BY TRINITEA. TEGENWOORDIG VOERT SYBILLA HET BEDRIJF SAMEN MET SENNY KALIDIEN.

By Trinitea staat voor de drie-eenheid (trinity) van drie fantastische mensen samengevoegd in één passie (tea). “Toen ik Kevin ontmoette, was hij druk in de weer een theemerk op te zetten samen met goede vriend Senny”, legt Sybilla uit. “Omdat ik al jaren in de specialty coffee-scene actief ben, vroegen ze mij om mee te denken over het concept.” Het trio bleek elkaar zo goed aan te vullen, dat een officiële samenwerking snel beklonken was. Inmiddels – twee jaar na de eerste publicatie van dit artikel in koffieTcacao 31 – is Kevin geen onderdeel meer van het merk en staan Senny en Sybilla aan het roer van By Trinitea. 

De theebeleving 

“Ik ben echt opgegroeid met thee,” zegt Kevin in het eerder verschenen artikel. “Mijn familie, oorspronkelijk uit India, drinkt de hele dag door voornamelijk zwarte thee. Mijn familie verbouwt in Suriname al jaren zelf moringa om er kruideninfusies van te maken.” Tijdens een weekend weg in Hamburg stuitte Kevin in 2014 op een wel heel bijzondere theespeciaalzaak. De nadruk werd er niet enkel gelegd op de theeën of verwerkingsmethoden, maar vooral ook op de beleving. Kevin: “De bediening nam mensen echt mee in het proces, in het feit dat theezetten tijd en aandacht vergt, zodat alle smaken en aroma’s tot hun recht komen.” 

Pairings  

Deze ervaring kent Sybilla, die brons behaalde tijdens het Dutch Barista Championship 2017, als geen ander. “Als barista, trainer en manager bij de Amsterdamse koffiezaak Back to Black, ben ik altijd op zoek naar mooie kwaliteitsproducten en fantastische smaakcombinaties. Niet alleen met koffie, maar ook met thee, wijn, eten en de combinatie daarvan. De mogelijkheden voor pairings door alle theesoorten met bijbehorende smaakprofielen zijn eindeloos.” Via Instagram deelt By Trinitea de pairings waarvoor wordt samengewerkt met chef-koks. “Richting de zomer gaan we ook recepten voor huisgemaakte ijsthee delen en willen we in de webshop pakketjes aanbieden met daarin bijvoorbeeld een losse thee en craft chocolate, die heel goed matchen.” 

Liefde voor het ingrediënt

Senny en Sybilla willen laten zien hoe veelzijdig thee is en mensen inspireren om naast warme dranken ook eens ijsthee, kombucha of cocktails met dit gezonde product maken. Omdat er zo ontzettend veel theesoorten zijn, houdt By Trinitea de selectie overzichtelijk door alleen pure seizoenstheeën te selecteren. “Zodra er een nieuwe oogst is, vragen we samples op bij onze tussenpersonen. We houden van spannende, gelaagde theeën, met een prettige afdronk. Ook testen we of een thee makkelijk goed te zetten is.” Vanaf dit jaar worden er ook  heel exclusieve theesoorten opgenomen in een  nieuwe limited edition-lijn. “Met speciale oogsten of smaken die beperkt verkrijgbaar zijn.” 

Naast de pure theeën, voert het Amsterdamse merk een aantal huisgemaakte blends. “We hebben een fantastische blend gemaakt met Perzische rozen en eucalyptus en als basis een groene pi lo chun uit China”, zegt Sybilla enthousiast. Haar nieuwe favoriet is de ‘Miss Sunshine’ en is op basis van kamille, vlierbloesem, lavendel en citroen. Soms word je gewoon een beetje verliefd op een bepaald ingrediënt en volgt de rest van de blend vanzelf.” Met die visie creëerde het duo dit jaar ook een huisgemaakte chai-siroop en eigen matcha. 

Kwaliteit van thee omhoog

De theeën van By Trinitea zijn onder andere verkrijgbaar bij Back to Black in Amsterdam, Theetuin Overleek in Monnikendam, AX specialty coffee in Haarlem en Pommepomme, Rise Bakery en Bluey’s Coffee & Kitchen in Amsterdam. En in de webshop. “Het is ons doel om de kwaliteit van thee in Nederland omhoog te krijgen. Niet alleen thuis, maar ook in de horeca”, zegt Sybilla. Door corona zijn de events en workshops verschoven naar de langetermijnplanning, maar By Trinitea zoekt zeker nog de samenwerking met chefs, chocolademakers, wijnsommeliers en barista’s. “Onze samenwerking met chef Tom at Home is een mooi voorbeeld. Hij kookt nu bij mensen thuis en serveert ook onze thee en huisgemaakte kombucha bij zijn diner.” 

by-trinitea.com

Tekst Tjeerd Langstraat, fotografie Jurriaan Huting 

X
0 Shares
Share
Pin