Chocoladehuis BOON creëert reusachtig dinosaurus-ei

Chocoladehuis BOON creëert reusachtig dinosaurus-ei
04/04/2017 koffieTcacao
In cacao, product
Chocoladehuis Boon creëert reusachtig dinosaurus-ei

Het Hasseltse chocoladehuis BOON tilt het concept ‘paasei’ deze lente naar een nieuwe niveau. In opdracht van modeontwerper Paul Smith creëerden de Belgische meesters een reusachtig dinosaurus-ei van chocolade.

Rond Pasen is iedere chocolatier druk in de weer met paaseieren. Van groot tot klein. En in allerlei verschillende smaken. Zo ook chocolatier Patrick Martens van chocoladehuis BOON uit het Belgische Hasselt. Voor het Britse modehuis ontwierp hij met zijn team een chocolade-ei, mét dinosaurus, van maar liefst 107 cm hoog en zo’n 40 kilo.

Paul Smiths liefde voor chocolade

In 2015 exposeerde de Britse modeontwerper Paul Smith met zijn werk in Modemuseum Hasselt. Gedurende die zes maanden leerde hij chocoladehuis BOON kennen en bleef sindsdien in contact. “Twee weken geleden kregen we plots de vraag of we de dino uit zijn nieuwe collectie konden verwerken in een van onze chocolade creaties”, vertelt Inge Lijnen van BOON. “Een uitdaging die we uiteraard graag aannamen. Resultaat zijn een reeks dino-eieren waarvan de kleine exemplaren uitgedeeld worden aan klanten in de winkels van Paul Smith.”

De drie XXL-eieren worden op zaterdag 15 april verloot onder de klanten van Smiths winkels in Antwerpen en Amsterdam, maar ook Hasseltse chocoladeliefhebbers maken er kans op.

Chocoladehuis Boon creëert reusachtig dinosaurus-ei

Over chocoladehuis BOON

Wie bij chocoladehuis BOON in Hasselt naar binnenloopt, ontdekt het meteen: in dit huis ruik, beleef en ontdek je pure passie voor chocolade. In het open atelier zijn de meester-chocolatiers Patrick Mertens en Tom Theysmans en hun team druk in de weer met unieke chocolade sierstukken, pralines en allerlei andere chocolade heerlijkheden. Het is dan ook niet de eerste keer dat een grote naam in Hasselt komt bestellen. Eerder maakte Boon al een uniek ei, geïnspireerd door de bekende Fabergé-eieren, voor het Britse luxewarenhuis Harrods.

Daarbij geniet je in de koffie- en theelounge van chocoladehuis BOON van een uitgebreid assortiment aan grand cru-koffies, lattés, steamers, diverse losse theesoorten en maar liefst 40 verschillende chocoladedranken.

Maak kans op een dinosaurus-ei

De drie reusachtige eieren zijn in Antwerpen en Amsterdam te bewonderen vanaf 10 april. De loting vindt plaats op zaterdag 15 april en per locatie wordt één ei verloot. Het Hasseltse ei is nu al te bewonderen in de Paardsdemerstraat. Mocht je bang zijn dat je 40 kilo chocolade niet op kunt, dan zijn de kleinere exemplaren verkrijgbaar voor een bedrag van €8,50.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X