Boek Slow Coffee – het complete koffieverhaal

Boek Slow Coffee – het complete koffieverhaal
06/09/2017 koffieTcacao
In koffie, product
Boek Slow Coffee

Het boek Slow Coffee bundelt leerzame, creatieve, bijzondere en inspirerende verhalen waarbij alles in het teken staan van de zoektocht naar dat perfecte koffiemoment. Ben je op zoek naar kennis, inspiratie of benieuwd naar de koffiebeleving van anderen, dan past het boek Slow Coffee zeker in jouw collectie. Verkrijgbaar bij boekhandels en online bij Koffie Kàn voor €24,99 

Het boek Slow Coffee is niet alleen interessant om te lezen voor de koffieliefhebber maar ook zeker educatief. Er wordt aandacht gegeven aan het verschil tussen industriële en ambachtelijke koffie en is er een hoofdstuk gewijd aan de herkomst van verschillende koffie’s met bijbehorende smaken en aroma’s. Denk bijvoorbeeld aan de koffiemarkt in Vietnam, die een explosieve groei doormaakt. Of Brazilië, het land van de samba en carnaval, maar vooral ook van de koffie. Met ruim 300.000 koffieplantages in het land is Brazilië het grootste koffieproducerende land ter wereld. Ook de de verwerking, branding en natuurlijk het zetten van koffie met verschillende methoden en recepten wordt besproken in het boek Slow Coffee. Dit alles begeleid door prachtige fotografie en illustraties.

Creatief met koffie

Ook bijzondere toepassingen van koffie krijgen aandacht in het boek. Wat dacht je van een Coffee and Tonic, Kokos Cowboy Coffee of peperkoek koffie. Met veertien recepten voor bijzondere koffiedrankjes en zestien recepten voor desserts en gerechten in het boek is het aanbod groot genoeg om nooit te vervelen.

boek slow coffee      boek slow coffee      boek slow coffee

Het boek Slow Coffee en de makers

Het boek is samengesteld door Martine Nijsters en Marjolein Vermeersch. Martine Nijsters heeft vóór Slow Coffee 35 jaar lang in de reclame gewerkt en samen met haar man koffiebranderij ‘Koffie Kàn’ opgezet. Marjolein Vermeersch, runt de van origine door haar ouders opgerichte ambachtelijke koffiebranderij in de Belgische kustplaats Wenduine. Een echt familiebedrijf dus.

Verkrijgbaar bij boekhandels en online bij Koffie Kàn voor € 24,99

X
0 Shares
Share
Pin