Blend One | Voorburg

Blend One | Voorburg
09/01/2019 koffieTcacao
  • Blend One Voorburg
  • Blend One Voorburg

OP EEN STEENWORP AFSTAND VAN HAAR OUDERLIJK HUIS OPENT TEDDIE KUIPER, OOK WEL BEKEND ALS TEDDIE KOFFIE, HAAR EERSTE KOFFIEZAAK, BLEND ONE. VADER EN MOEDER KUIPER HEBBEN DIVERSE HORECAZAKEN IN DEN HAAF OP HUN NAAM STAAN EN ZO GROEIDEN DOCHTERS TEDDIE EN MELLE EN BROERTJE MARIN OP IN EEN ECHTE HORECAFAMILIE. “WIJ ZIJN KOFFIENERDS, MAAR ÓÓK EEN HORECAFAMILIE. DAARDOOR STAAT BIJ ONS GASTVRIJHEID VOOROP”, ALDUS TEDDIE.

Wedstrijd

Aan de Van de Wateringelaan in Voorburg is op nummer 1 sinds de zomer Blend One gevestigd. “Niet alleen refereert de naam aan het huisnummer, maar we dromen ooit een Blend Two en Blend Three te kunnen openen.” Samen met Stefan Coster van Roast Factory heeft Teddie een huisblend Brazilië/Colombia ontwikkeld, die vooral bijzonder goed matcht met melkdranken. Voor espresso’s en filterkoffies grijpt de crew naar de maandelijks wisselende gastkoffies, speciaal geselecteerd voor de echte koffieliefhebber. Zo was de molen net na het World Barista Championship 2018 gevuld met de wedstrijdkoffie van Zwitsers baristakampioen Mathieu Theis, een natural anaerobic Costa Rica gebrand door KEEN.

Blend One Voorburg

Allround familiezaak

Naast koffie kun je van ’s ochtends 8 uur tot ’s avonds 20 uur genieten van ontbijt, lunch, borrel, cocktails en speciaalbier. “Koffie is onze focus, maar het eten en drinken doet daar zeker niet voor onder.” Om dit allround concept  draaiende te houden, doet iedereen mee: moeder gaat over de keuken en heeft een veto over het interieur. Vader is gastheer en gaat over de backoffice. Zus Melle draait mee waar ze kan, Teddie is hoofdbarista en als verrassing kwam vlak voor de opening broer Marin terug uit Australië, waar hij werkte bij een specialty coffeebar, om zijn steentje bij te dragen. Zo is Blend One een échte familiezaak.


Blend One:

Machine: La Marzocco PB
Filterkoffie: V60, Aeropress en Moccamaster
Molen: EK 43 & Mythos One
Koffie:  Blend One blend, plus wisselende gastkoffies
Waterfilter: Everpure
Melk: Queens of Dairy Holstein
Lactosevrije optie: Oatly havermelk, kokos- en sojamelk van Alpro Professional
Thee: Tea Bar
Taart/koek: diverse huisgemaakte taarten van familievriendin Rianne en vegan traktaties van het lokale SweetSofia’s
Specialiteit: De avocado-smash en de zoete wafel is erg populair.


Tekst en fotografie: Aukje van Rossum

Wil je meer gespots lezen in koffieTcacao magazine?

0 Shares
Share
Pin