Black & Bloom – Groningen

Black & Bloom – Groningen
15/10/2013 de redactie
  • black & bloom
  • black & bloom
  • black & bloom
  • black & bloom

Kwaliteit, eenvoud en huiselijkheid. Dat is waar espressobar Black & Bloom in Groningen voor staat. Eigenaar Gerben Engelkes praat vol trots over zijn zaak: 
“Ik probeer mijn gasten hoge kwaliteit koffie te geven in een simpele, huiselijke setting met een gezellige, gemoedelijke sfeer. Op z’n Gronings ook wel: ‘Zuver, nuver, goud’. Dat is Black & Bloom.”

In 2008 werd Gerben eigenaar van twee franchisezaken in Groningen. In augustus 2011 besloot hij hiermee te stoppen, omdat hij zich niet meer kon verenigen met de koers van de franchise. Hij wilde zich graag richten op specialty coffee en zo kwam hij op het idee om een eigen koffie- en theebar te openen. Gerben volgde daarvoor twee SCAE-cursussen en in augustus 2012 opende hij de deuren van zijn bar Black & Bloom in het hart van het centrum in Groningen. “Ik probeer nu dé koffienerd van het noorden te worden”, zegt Gerben lachend.

Coffee and Games

Zoals het een goede koffienerd betaamt, heeft Gerben in zijn  “woonkamer”  naast een Synesso espressomachine ook een brewbar, huisgemaakte taarten en specialty theeën. Koffieliefhebbers kunnen  hun bordspelletjeshart ophalen op Black & Blooms regelmatig terugkerende evenement: Coffee and Games.


Machine: Synesso Hydra 
2-groeps Manual
Maler: Anfim Super Caimano, 2 x Mazzer mini, 1 x Mahlkönig Guatamala
Koffie: Caffènation
Thee: Hotsoup.nl
Chocolade: Grenada Chocolate Company
Taart/koek: Huisgemaakt
Melk: Weerribben volle melk
Soja: Alpro Professional
Specialiteit: Filterkoffie


Black & Bloom
Oude Kijk in ’t Jatstraat 32 | Groningen, Nederland
blackandbloom.nl

X
0 Shares
Share
Pin