Beste Roast koffies 2018

Beste Roast koffies 2018
24/01/2019 koffieTcacao
In koffie, product
Roast koffies

DE ZESENDERTIG KOFFIES VAN ROAST, HET KOFFIE-ABONNEMENT WAARBIJ ELKE MAAND DRIE VERSCHILLENDE KOFFIES NAAR  LEDEN WORDT GESTUURD, WERDEN AFGELOPEN MAAND ONAFHANKELIJK GETEST DOOR Q-GRADER NORMAN MAZEL. SCHOTKOFFIE IS DE GROTE WINNAAR MET EEN ETHIOPIË SIDAMO NENSEBO.

Roast selecteert maandelijks drie mooie verse koffies van lokale, kleine en ambachtelijke koffiebranderijen voor haar leden. Net als vorig jaar testte Norman Mazel alle koffies van 2018 en stelde een top tien samen. Bovenaan de lijst staan drie naturals:

  1. Ethiopië Sidamo Nensebo van Schot Koffie, Rotterdam
  2. Ethiopië Shonta Werku van Nordkapp, Utrecht
  3. Honduras Finca Los Laureles van Cafecito Central, Den Bosch

Natural
Norman was zelf verrast dat drie natural verwerkte koffies fier bovenaan eindigden. Natural koffies worden in zijn geheel, met de peul nog in het vrucht, gedroogd. Daardoor trekt de smaak van het vruchtvlees in de bonen. “Dat het drie naturals zijn, is puur toeval. Ik ben zelf niet per se pro ‘natural’ (ook niet contra overigens). Het is vooral erg knap, want in mijn opinie zijn ze extra tricky. Het is lastig om met deze verwerkingsmethode de juiste snaar te raken, de fruitige smaak is al snel over the top en de manier van branden vereist de nodige kunde.  En John van Schot Koffie pakt zomaar op het aller-allerlaatst met de decemberkoffie nog even de koppositie. Wát een prachtige koffie!”

The Amsterdam Coffee Festival
De Roast-prijs wordt tijdens The Amsterdam Coffee Festival (1-3 maart in de Westergasfabriek) aan winnaar John van Schot Koffie uitgereikt. Festivalbezoekers kunnen John Schot bovendien aanmoedigen bij de Roast Masters competitie! Tijdens deze nieuwe wedstrijd strijden de beste internationale koffiebranders tegen elkaar gedurende twee disciplines: The Single Origin en The Espressoblend. Lees hier meer over Roast Masters. Ook Norman Mazel is op het festival aanwezig: hij strijdt voor de winst tijdens het Dutch Cup Tasters Championship!

Wil je hierbij aanwezig zijn? Bestel je tickets voor The Amsterdam Coffee Festival nu hier!

X
22 Shares
Share22
Pin