Beste koffiebar 2013: The Village

Beste koffiebar 2013: The Village
10/09/2013 koffieTcacao

The Village Coffee & Music in Utrecht is de winnaar van de tweede Koffie Top 100! Dat is maandagavond 9 september bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Top 100.

De hoofdjury was unaniem over de positie van The Village: alle vijf wezen ze de Utrechtse koffiebar aan als beste. Nummer twee is Vienna Konditorei in Den Haag, plaats drie is voor IJspressi in Almere. Het bedrijf van Lennaert Meijboom en Angelo van de Weert volgt De Koffie Salon in Amsterdam op als beste koffiezaak van Nederland.

Jonge generatie
“Het is fantastisch om te zien dat de kwaliteit van koffie in Nederlandse horeca toeneemt”, zegt Martine Zuil, hoofdredacteur van Misset Horeca. “Dat laat vooral een bedrijf als The Village zien, een terechte winnaar. De beste vijf bedrijven in de lijst zijn allemaal pas enkele jaren open: De jonge generatie barista’s is aan zet.”

100 procent raw & vintage
The Village is een exponent van de Nieuw-Ruig stroming in koffieland. Betonnen vloer, vintage meubels en ruwe materialen in de winkel. De barista’s zijn bebaard en vol getatoeëerd. Alles klopt volgens Misset Horeca bij deze koffiebar: hun stijl is rauw en authentiek, het personeel is gastvrij en technisch vakkundig.

De jury proefde er uiteraard de beste koffie: een oogstrelende latte art op de cappuccino, gemaakt door barista Rob Kerkhoff, tweede op het laatste NK Latte Art. De espresso, een crema uit het boekje met een prachtig glanzend tijgervel, zacht in de mond, uitgebalanceerd van smaak met een lange afdronk waarin sinaasappelzest bovenkomt.

The Village Coffee & Music is ook de hoogste nieuwe binnenkomer: vanuit het niets naar één!

Bron: Misset Horeca

X
0 Shares
Share
Pin