Barista onderneemt succesvol met investering in espressomachine

Barista onderneemt succesvol met investering in espressomachine
08/01/2014 koffieTcacao

Eind 2010 leenden 62 investeerders het bedrag van vijfduizend euro uit aan zzp’er Wilco Admiraal. Op 2 januari 2014 betaalde hij het bedrag inclusief de rente van vijftien procent terug.

Ondernemer Wilco Admiraal haalde eind 2010 binnen 13 dagen via crowdfunding vijfduizend euro op. Hij schafte hiermee als starter een espressomachine aan en ging de markt op met zijn mobiele espresso. Dit onder de naam Independent Barista. Inmiddels een gevestigde naam bij congressen, seminars en evenementen in binnen- en buitenland. Wilco was één van de eerste crowdfunders.

Vertrouwen
De investeerders kwamen zowel uit het directe persoonlijke netwerk van de ondernemer als van daarbuiten. Vertrouwen is het sleutelwoord bij crowdfunding, meent Wilco: “Een deel van mijn investeerders bestaat uit klanten, vrienden en zakelijke relaties, maar verbazingwekkend genoeg waren er ook heel veel onbekenden. Die investeerden niet voornamelijk vanwege het rendement. Dat is namelijk relatief laag voor een investering met zoveel risico. Uit contact dat ik met investeerders heb, blijkt dat ze vooral vertrouwen hadden in mij én in de koers die ik met mijn bedrijf voor ogen heb. Dat sterkt je als ondernemer.”

Groeiend platform
De investeringen via CrowdAboutNow zijn de afgelopen drie jaar gegroeid tot een omvang van ruim twee miljoen euro, dankzij meer dan vijfduizend investeerders.

Het platform heeft als enige een AFM-vergunning voor zakelijke financiering. Dit onderschrijft het beeld van crowdfunding als groeiend alternatief voor financiering voor (startende) ondernemers.

Bron: Specialty Coffee

0 Shares
Share
Pin