Barista aan Zet: Wendelien van Bunnik

Barista aan Zet: Wendelien van Bunnik
28/07/2020 koffieTcacao
In koffie

ELKE EDITIE VRAAGT KTC EEN BARISTA NAAR ZIJN FAVORIETE ZETMETHODE, MET BIJBEHOREND RECEPT. VOOR KOFFIETCACAO 34 LIET WORLD AEROPRESS CHAMPION WENDELIEN VAN BUNNIK-VERVER, VAN SINGLE ESTATE COFFEE ROASTERS ZIEN HOE ZE HET UITERSTE UIT EEN GEWASSEN RWANDESE BOURBON PERST.

Favoriete zetmethode: AeroPress
Koffie: een gewassen bourbon uit Gitesi, Rwanda
Smaakomschrijving: warme kruiden zoals kruidnagel en kaneel, sappige blauwe bessen en friszoete mandarijn
Brander: Single Estate Coffee Roasters
Prijs: € 9,95 per 250 gram


Recept van Barista aan Zet Wendelien van Bunnik

Hoeveelheid: 20 gram voor 250 ml water
Maalgraad: 9,5 op Mahlkönig EK43
Doorlooptijd: Zet de AeroPress op een mok (de ‘standaard’ methode). Schenk het water in één pour op de koffie en roer vijf keer. Zet de plunger scheef in de Aeropress en trek hem iets omhoog om de extractie te pauzeren. Duw na 45 seconden de plunger in 30 seconden naar beneden.
Water: gefilterd water van 95 ⁰C

Tip!

Stop met het doordrukken van de AeroPress, zodra je een sissend geluid hoort. Dit laatste beetje van de extractie is vaak wat onprettig bitter. Haal de plunger weer iets omhoog om druppelen te voorkomen.

barista aan zet wendelien van bunnik

Barista aan Zet Wendelien van Bunnik


Bekijk ook de favoriete koffierecepten van:


Elliott Szechtman

Zjevaun Janga

Meer weten over koffie? Bekijk ons magazine!

X
146 Shares
Share146
Pin