Barista aan Zet: Sophie Pouwels

Barista aan Zet: Sophie Pouwels
15/11/2020 de redactie
In koffie

ELKE EDITIE VRAAGT KTC EEN BARISTA NAAR ZIJN FAVORIETE ZETMETHODE, MET BIJBEHOREND RECEPT. VOOR KOFFIETCACAO 35 TRANSFORMEERT SOPHIE POUWELS, EIGENAAR VAN DE NIJMEEGSE SPECIALTY-COFFEEBAR PUCK, EEN COLOMBIAANSE NATURAL GEDROOGD OP AFRIKAANSE BEDDEN TOT EEN FRUITIGE BATCHBREW.

Favoriete zetmethode: batchbrew, BUNN
Koffie: een natural van de Colombiaanse producent Juan Pablo Argote, verbouwd op 1950 tot 2000 meter hoogte.
Smaakomschrijving: vol, bitterzoet aroma van rum met een romige zoetheid, zoals rozijnen en aardbei, en een gladde body van toffee en pure chocolade.
Brander: Argote – Shokunin Coffee Collective
Prijs: € 11,30 voor 250 gram


Recept van Barista aan Zet Sophie Pouwels

Hoeveelheid: 120 gram koffie, 2000 ml water |
Maalgraad: grof, 12,5 op Mahlkönig EK43
Doorlooptijd: vijf minuten (brew + drip)
Water: gefilterd water van 86°C, bypass van 3%

TIP!
Met BUNN zet je makkelijk consistente filterkoffie. Je kunt ook verschillende recepten programmeren. Speel vooral met de temperatuur en verschillende instellingen om alle smaken uit de koffie te krijgen.

Barista aan Zet: Sophie Pouwels

Barista aan Zet Sophie Pouwels

Fotografie Jurriaan Huting


Bekijk ook de favoriete koffierecepten van:


Wendelien van Bunnik-Verver

Zjevaun Janga

Meer weten over koffie? Bekijk ons magazine!

146 Shares
Share146
Pin