Barista aan zet: Quinten Dusaer

Barista aan zet: Quinten Dusaer
07/10/2018 koffieTcacao
In koffie, product
barista aan zet

ELKE EDITIE VRAAGT KTC EEN BARISTA NAAR ZIJN FAVORIETE ZETMETHODE, MET EEN BIJBEHOREND KOFFIERECEPT. QUINTEN DUSAER VAN MELBOURNE COFFEE IN ANTWERPEN ZETTE VOOR ONS MET DE V60 02 EEN ETHIOPISCHE ONGEWASSEN KOFFIE.

Favoriete zetmethode: V60 02
Koffie: een natural uit de bossen van Odo Shakiso in Ethiopië
Smaakomschrijving: heerlijk mondgevoel, zwarte thee, mandarijn, ananas
Brander: Cuperus Koffie, €6 voor 250 gram

barista aan zet

KOFFIERECEPT

Hoeveelheid:
19 gr voor 300 ml water
Malingsgraad: standaard V60 maling
Doorlooptijd: 3 minuten (40 ml bloomen in 30 seconden, dan een keer 60 ml en daarna twee keer 100 ml opschenken, met telkens 10 seconden wachttijd ertussen). 
Water: osmosewater in de bar, thuis Volvic bronwater op 92 graden

TIP: “Giet niet te snel en laat het koffiebed niet hoger dan halverwege de V60 02 komen. Na afloop dien je een plat koffiebed te hebben.”


Benieuwd naar meer koffierecepten? Lees ook: Barista aan zet: Elliott Szechtman en Barista aan zet: Zjevaun Janga.


 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X