Barista aan Zet: Milo Gil

Barista aan Zet: Milo Gil
03/09/2019 koffieTcacao
In koffie

ELKE EDITIE VRAAGT KTC EEN BARISTA NAAR ZIJN FAVORIETE ZETMETHODE, MET BIJBEHOREND RECEPT. DIT KEER DE EER AAN DE 2018 DUTCH AEROPRESS CHAMPION MILO GIL (29) DIE SINDS DRIE JAAR BIJ FIRST THINGS FIRST IN NIJMEGEN WERKT. MET DE V60 ZET MILO EEN GEWASSEN HONDURAS, GEBRAND DOOR OUD-BARISTAKAMPIOEN TIM WENDELBOE UIT NOORWEGEN.

Favoriete zetmethode: V60, de plastic variant
Koffie: een pacas cultivar, geplukt op 1.700 meter hoogte en verwerkt op de Nacimiento-boerderij in de regio Santa Bárbara
Smaakomschrijving: zacht als een milkshake en zoet als aardbeien en melkchocolade
Brander: Tim Wendelboe (Oslo)
Prijs: € 17,50 voor 250 gram


Recept van Milo Gil

Hoeveelheid: 20 gram voor 308 ml water
Maalgraad: 8,2 op een Mahlkönig EK43
Doorlooptijd: start met 60 ml water om te bloomen en voeg na 35 seconden tot twee minuten de rest van het water toe in one slow pour en wacht tot al het water door het koffiebed is gelopen. De tijd staat hierna op 3:20 minuten.
Water: Spa reine op 94 graden Celcius

TIP!

Vlak nadat je bent uitgeschonken, geef je de V60 een draai; de zogenoemde Rao Spin.Deze centrifugale kracht duwt het water naar buiten, dat uiteindelijk zorgt voor een gelijkmatiger extractie. Draai niet te veel rondjes, want zo kan het koffiebed verstopt raken.

Milo Gil

Bekijk ook de favoriete koffierecepten van:


Elliott Szechtman

Zeeshan Malik

Meer weten over koffie? Bekijk ons magazine!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X