Barista aan Zet: Marc Daniels

Barista aan Zet: Marc Daniels
02/12/2019 koffieTcacao
In koffie
marc daniels

ELKE EDITIE VRAAGT KTC EEN BARISTA NAAR ZIJN FAVORIETE ZETMETHODE, MET BIJBEHOREND RECEPT. DIT KEER VERRAST MARC DANIELS, DE EIGENAAR VAN KAFFABAR IN BRUSSEL, ONS MET EEN NATURAL GESHA UIT GUATEMALA.

Favoriete zetmethode: Chemex
Koffie: natural gesha geproduceerd door Julio Meléndez van Finca El Zapote uit de regio Acatenango,  Guatemala
Smaakomschrijving: jasmijn, citroengras en kokosbloesemsuiker
Brander: MOK Specialty Coffee Roastery & Bar
Prijs: € 20,00 voor 250 gram


Recept van Marc Daniels

Hoeveelheid: 18 gram voor 300 ml water
Maalgraad: medium (8 op Mahlkönig EK43)
Doorlooptijd: Gebruik een Chemex 6 Cup met bijhorend filter. Spoel het filter met warm water en doe daarna de gemalen koffie erin. Maak vervolgens een kuiltje, zodat het water tijdens het bloomen overal heen kan. Gebruik om te bloomen 50 ml water in 30 seconden. Schenk daarna met een zeer fijne straal 250 ml water in 45 seconden op, waarbij je één keer over de rand van het koffiebed giet zodat alle koffiedelen optimaal geëxtraheerd worden.
Water: omgekeerde osmosewater in de bar, Mont Roucous bronwater thuis, op 95°C

Tip!

Haal tijdens het wegen de bleke of gebroken bonen eruit. Deze geven een notige smaak. 


Bekijk ook de favoriete koffierecepten van:


Meer weten over koffie? Bekijk ons magazine!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X