Barista aan Zet: Jaideep Sidhu van My Little Cup

Barista aan Zet: Jaideep Sidhu van My Little Cup
23/01/2022 koffieTcacao
In koffie
My Little Cup

Barista aan Zet Jaideep Sidhu

ELKE EDITIE VRAAGT KTC EEN BARISTA NAAR ZIJN FAVORIETE ZETMETHODE MET BIJBEHOREND RECEPT. DIT KEER DEELT DE WINNAAR VAN BELGIAN AEROPRESS CHAMPIONSHIP 2021 EN BARISTA BIJ MY LITTLE CUP IN BRUSSEL, JAIDEEP SIDHU, ZIJN WINNENDE AEROPRESS RECEPT.

Favoriete zetmethode: AeroPress
Koffie: natural, anaerobe Nicaragua van Finca Aurora
Smaakomschrijving: bloedsinaasappel, ahornsiroop, tepache, kamille
Brander: Wide Awake Coffee, € 13 voor 250 gram

Hoeveelheid: 18 gram voor 115 ml water + 75 ml bypass
Maalgraad: 1100 ųm, medium
Doorlooptijd: 2.15 min.
Water: Spa Blauw, 79°C

Voeg in 10 seconden 115 milliliter water toe aan het koffiebed. Haal ondertussen de deksel van de waterkoker eraf om het resterende water een beetje af te laten koelen. Roer na 1 minuut de koffie gedurende 10 seconden met een lepel vijf keer in cirkels krachtig door en vijf keer voorzichtig heen en weer. Doe de dop erop en druk in 25 seconden de overtollige lucht eruit. Flip de AeroPress en druk 30 seconden. Voeg 75 milliliter water toe aan de concentratie en geniet!Bekijk ook de favoriete koffierecepten van Wendelien van Bunnik en Zjevaun Janga.


Tip van Jaideep Sidhu, My Little Cup:

Experimenteer met de watertemperatuur en maalgraad. Bij deze koffie verkleinde de lagere temperatuur en grovere maling de kans op bitterheid. In het kopje was de koffie vrij sappig, met heldere zuren en een cognac-achtig mondgevoel.

Wil jij ook met jouw recept in KTC staan?

We zijn altijd op zoek naar goede, nieuwe, ervaren, originele of gewoon heel sympathieke barista’s die met hun recept willen schitteren in onze vaste rubriek Barista aan Zet! Wil jij jezelf terug vinden in één van de volgende edities van koffieTcacao? Stuur dan snel een mailtje naar onze redactie!

Fotografie Wim Kempenaers

 

146 Shares
Share146
Pin