The Barisieur binnenkort live op Kickstarter

The Barisieur binnenkort live op Kickstarter
31/03/2016 koffieTcacao
In koffie, product
  • The Barisieur
  • The Barisieur
  • The Barisieur

Het ziet er naar uit dat het veelbesproken ontwerp van Joshua Renouf, The Barisieur, eindelijk in productie wordt genomen. De campagne van The Barisieur gaat binnenkort live via Kickstarter.

The Barisieur is een alarmklok en koffiezetapparaat in één. Het is een ontwerp van de Britse ontwerper Joshua Renouf die vanuit zijn studio in Londen aan meerdere uitvindingen werkt.

Het Ontwerp

De Britse ontwerper Josh Renouf is het brein achter The Barisieur; een ontwerp dat er voor zorgt dat je op tijd wakker wordt, maar tegelijk ook een heerlijk kopje koffie of thee voor je zet. Renouf heeft The Barisieur zo ontwikkelt dat op het moment dat de alarmklok afgaat, de verwarmingselementen onder een glazen fles inwerkingtreden. Door middel van inductie met de metalen kogellagers, wordt het water verwarmt.

In een interview met creatieve studio FullScream zei Renouf het volgende over zijn ingenieuze ontwerp: “De reden dat ik heb gekozen om kogellagers te gebruiken, is omdat ik een veilige manier van water koken wilde introduceren. Na veel experimenteren kwam ik op het idee om RVS kogellagers te gebruiken.” Een ander voordeel is dat de kogellagers licht rinkelen zodra het water kookt. Mocht je dus niet wakker worden van het alarm, verbreken de kogellagers je snooze wel.

Benieuwd hoe The Barisieur tot in detail werkt? Lees het volledige FullStream interview met Joshua Renouf in: hier.

Kickstarter Campagne

Het is nog onbekend wanneer de campagne op het Kickstarter platform precies live gaat. Uiteraard houden we je op de hoogte!

2 Shares
Share2
Pin