Antwerpen Koekenstad

Antwerpen Koekenstad
28/01/2016 de redactie
In cacao, evenementen, koffie, thee

Voor wie gek is op koekjes, chocolade, koffie en thee! Antwerpen Koekenstad laat je onderdompelen in een wereld van koekjes en chocolade.

Antwerpen telde in de jaren vijftig meer dan honderd koek- en chocoladefabrieken, waaronder die van Prince, Tuc en Chacha. In februari en maart 2016 gaat de stad even terug in de tijd en organiseert zij Antwerpen Koekenstad. Zes weken lang kunnen liefhebbers een kijkje nemen in de wereld van lekkernijen: loop bijvoorbeeld langs de proefroutes met tal van patissiers en chocolatiers en neem een kijkje bij de Koffie & Thee expositie!

Proefroutes
Gedurende Antwerpen Koekenstad wordt gedurende een week steeds een specifieke delicatesse centraal gezet. De Antwerp Pateekes Week leert je alle ins en outs over gebak en in de Antwerp Chocolate Week word je ondergedompeld in de wereld van chocolade. Om deel te nemen aan de proefroutes heb je een Chocolate of Pateekes Pass nodig. Deze kost € 10,- en bevat tien coupons die je kunt inleveren bij verschillende chocolatiers en patissiers in ruil voor wat lekkers. Je koopt de pateekespas en chocoladepas bij de Stadswinkel op de Grote Markt 13 in Antwerpen. Ook de bij de toeristische diensten op de Grote Markt en in het Centraal Station én bij alle deelnemende patissiers kan je terecht voor een pas. Je krijgt er de mooie brochure gratis bij! (De voorraad is beperkt.)

Antwerp Pateekes Week
Van 29 januari t/m 7 februari 2016

Antwerp Chocolate Week 
Van 20 februari t/m 1 maart 2016

Expo Koffie & Thee
30 januari t/m 13 maart 2016

Meer info: antwerpenkoekenstad.be

X
0 Shares
Share
Pin