Antwerp Coffee Week 2016

Antwerp Coffee Week 2016
23/09/2016 koffieTcacao
In evenementen, koffie
Antwerp Coffee Week 2016

Van 26 september tot en met 2 oktober staat Antwerpen in het teken van koffie. Lokale espressobars, van stadsbegrip Normo tot nieuwkomer Butchers Coffee, laten samen liefhebbers kennismaken met hun passie tijdens Antwerp Coffee Week 2016.

Op maandag wordt de week geopend met een Latte Art Throwdown bij Viggo’s van 20:00 tot 22:00 uur. Ben jij een doorgewinterde latte art cowboy en deins je niet terug voor een beetje competitie? Stop die €5,- inleg dan alvast in je zak en misschien win jij naast de volledige som ook wel eeuwige glorie!

Antwerp Coffee Week 2016

Cuppen tot branden

Zin in een goeie ‘tas’ koffie? Ga dan zeker even langs bij de nieuwste koffiebar van Antwerpen, Butchers Coffee. In een oude slagerij in het Antwerpse Zuid bundelden eigenaren Dave Haesen en Paolo Guffens, twee doorgewinterde barista’s met internationale ervaring, hun krachten en openden op 10 september de deuren van de eigen bar.

Butchers Coffee Antwerp

Tijdens Antwerp Coffee Week 2016 host Butchers Coffee op donderdag 29 september een openbare cupping. Toegang is gratis, maar door gelimiteerde plaatsen is vooraf registreren aan te raden. En wil je meer weten over koffiebranden? Glenn du Rouck van Cuperus geeft je graag een kijkje in de keuken bij zijn branderij. Op zaterdag 1 oktober geeft hij een demonstratie en staat hij klaar om al je vragen te beantwoorden.

Caffeinated

De organisatie van Antwerp Coffee Week 2016 biedt in samenwerking met Yelp door de hele stad ook nog ‘check-in offers’ bij de diverse koffiebarren. Van een gratis bakkie filterkoffie bij Caffenation tot een latte art workshop bij Cuperus; van maandag tot en met zondag kun je dus gewoon heerlijk caffeinated zijn.

Barbossa Antwerp

Caffè Barbossa

Mocht je tussendoor toch zin hebben in iets anders dan koffie, dan kun je bij de ook net geopende bar Caffè Barbossa op het Mechelseplein terecht voor “goed gezelschap, goede muziek, lekker eten, lekkere cocktails, goede gezondheid, eventjes weg van alles zijn,” aldus eigenaren Wolfram en Oskar Ghesquière.

Antwerp Coffee Week 2016 loopt van maandag 26 september tot en met zondag 2 oktober. Kijk op de website van Antwerp Coffee Week voor alle acties en activiteiten.

X
1 Shares
Share
Pin1