Anja Schukkink wint Dutch Tea Championship

Anja Schukkink wint Dutch Tea Championship
21/03/2016 koffieTcacao
In evenementen, thee
  • anja schukkink

Theesommelier Anja Schukkink van Tea in Motion mag zich vanaf nu de Dutch Tea Champion van Nederland noemen. Tijdens de finale van het Dutch Tea Championship op het Amsterdam Coffee Festival versloeg Anja Schukkink glansrijk de drie andere finalisten. 

De vijfde editie van het Dutch Tea Championship vond dit jaar plaats tijdens het Amsterdam Coffee Festival in de Westergasfabriek. De organisatie van het kampioenschap was dit jaar voor het eerst in handen van International Tea & Coffee Academy, in samenwerking met voormalig Dutch Tea Champion Karlijn Dapper.

Het kampioenschap
Theekenners kregen de mogelijkheid hun expertise te tonen en werden beoordeeld op smaak, werkwijze en techniek. Vier finalisten moesten in 15 minuten drie verschillende theesoorten bereiden en presenteren onder het toeziend oog van de vakjury bestaande uit Karel Thieme (Tea Taster), Milo van Velzen (Deputy Manager Category Management bij Simon Levelt) en Karlijn Dapper (Tea Lifestyle en Dutch Tea Champion 2015).

Juryvoorzitter Karlijn Dapper (Dutch Tea Champion 2015) licht de keuze van de jury toe: “Anja is de terechte winnaar. Ze was de sterkste in smaak, werkwijze en techniek en wist ook het publiek voor zich te winnen door haar enthousiasme en passie voor thee.”

Jessica Zagers (Kizuna Tea Specialist) behaalde de tweede plaats, Björn Cocu (Intelligentia ICE) werd derde en Jerry van Daalen eindigde op de vierde plaats.

ITC Academy
International Tea & Coffee Academy (ITC Academy) is het kennis- en opleidingscentrum voor professionals en liefhebbers van thee en koffie.

X
0 Shares
Share
Pin