Amsterdam Coffee Festival 2015: The Lab

Amsterdam Coffee Festival 2015: The Lab
01/05/2015 de redactie
In evenementen, koffie

Bezoek tijdens het Amsterdam Coffee Festival 2015 The Lab waarin we je in no time nieuwe kennis en vaardigheden bijbrengen op het gebied van koffie, thee en cacao.

Het programma in The Lab is samengesteld in samenwerking met koffieTcacao Magazine en is propvol experts, deskundigen en vakidioten. Dit zijn enkele highlights!

Sustainability in the coffee chain (Engels)
Door: Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koffie en Thee (KNVKT) / SCAE NL / koffieTcacao magazine
Wanneer: Vrijdag 15 mei, 11.00 uur

Eén van de meest besproken onderwerpen in de koffieketen: duurzaamheid. Klimaatverandering, leefbaarheid en kwaliteit: hoe zit dat nu echt en hoe kan het beter?
Het panel van (ervarings)deskundingen deelt haar visie en nodigt je uit om mee te praten. Moderator: Marc Kluijver, oprichter en uitgever van koffieTcacao magazine.

Kees & de Third Wave
Door: Joris Kingma (Kees van der Westen)
Wanneer: Vrijdag 15 mei, 16.00 uur

Sinds 2014 werkt Joris voor het bedrijf met de “vetste machines” ter wereld. Hij vindt het leuk om zijn kennis en kunde over te brengen en verder uit te diepen. In Kees & de Third Wave vertelt Joris
 hoe het bedrijf Kees van der Westen is begonnen en waarom het zo enorm groeit.

Workshop koffie proeven & smaak beschrijven
Door: Rose van Asten en Liesbeth Sleijster (Cocoon Coffee)
Wanneer: Zaterdag 16 mei 10.15 uur

De prijzenkast van Rose en Liesbeth van Cocoon Coffee puilt uit, zij gaan voor maar één ding: de beste koffie.
Tijdens deze workshop leggen Rose en Liesbeth je alles uit over cuppen. Wat is dit? Waarom doe je het? Waar let je op? Hoe leer je smaken in koffie herkennen en beschrijven?
Kom op tijd en proef mee!

Tea Jam
Door: Kiona Malinka (Crusio Thee)
Wanneer: Zaterdag 16 mei en zondag 17 mei, 13.45 uur

In de muziekwereld is jammen iets wat elke muzikant nieuwe ervaringen, energie en tunes kan opleveren. Iedereen neemt zijn of haar instrument mee en luistert en speelt met elkaar. Dit is precies de bedoeling van deze TeaJam. Door samen thee te bereiden kan je ervaringen delen om uiteindelijk thee zo lekker mogelijk te zetten. Bij een TeaJam
is merk niet belangrijk, de smaak staat voorop. Ook ervaring speelt geen rol, iedere theeliefhebber is welkom!

How to taste Chocolate (Engels)
Door: Caroline Lubbers (Chocoa)
Wanneer: Zondag 17 mei, 12.00 uur

Echt goede chocolade, daar houdt Caroline van. Als chocoladeconnoisseur werkt zij aan betere en duurzame chocolade, van cacaoboon tot chocoladereep.
Samen met Caroline kan je proeven van
de repen die chocolademakers van over de hele wereld maken. Voor het proeven van chocolade neem je de tijd. Ook kauw je niet op de chocolade, maar laat je hem langzaam in je mond smelten, melt don’t munch. Wat er verder allemaal bij komt kijken en wat
je eigenlijk allemaal in chocolade kunt proeven, leer je tijdens deze proeverij!

Koffie, liefde en het leven
Door: Barend Boot (Boot Koffie)
Wanneer: Zondag 17 mei, 12.45 uur

Stel Barend een vraag over koffie en verwacht een sprookjesachtig verhaal. Barend Boot is één van de meest gerespecteerde koffiebranders in Nederland en een inspiratie voor veel mensen in het koffievak. Laat je meeslepen door Barends verhaal, over koffie, liefde en het leven. Met 100% passiegarantie.

En verder…..

How to start your coffee bar, Cold Brew Taste Forum, Workshop Koffiecocktails, Latte Art Demo, Champion’s Espresso Workshop, Tea & Cacao pairing, #thirdwavewichteln MeetUp, Home Roasting Demo, A Tea Journey, How to VST, Home Brewing, Award Winning Chocolates….

Meer info: The Amsterdam Coffee Festival

 

58 Shares
Share58
Pin