Amandelmelk met chocolade

Amandelmelk met chocolade
10/04/2014 koffieTcacao
In cacao

HET PERFECTE RECEPT VOOR AMANDELLIEFHEBBERS EN CHOCOHOLICS: AMANDELMELK MET STUKJES CACAO. HET IS PUUR GENIETN OP EEN KOUDE WINTERAVOND OF REGENACHTIG WEEKEND.


Bekijk voor een goed recept voor chocolade-amandelcappuccino ook dit artikel!


Benodigdheden: blender, kaasdoek

Ingrediënten (voor 4 kopjes)

1 kop rauwe amandelen (1 nacht geweekt in water op kamertemperatuur)
2 el cacao nibs (met de amandelen geweekt)
4 koppen heet (niet kokend) water
5 tl agavesiroop
1/4 tl zout
1/4 tl vanille-extract

Bereiding Amandelmelk-cacao

  • Pak een fijnmazige zeef, bedek tweemaal met de kaasdoek en plaats het boven een diepe kom.
  • Doe de cacaobonen en amandelen in de blender, voeg warm water toe
  • Blend twee minuten op de hoogste stand
  • Giet het mengsel voorzichtig door de kaasdoek en zeef
  • Pak de kaasdoek en knijp deze goed uit boven de kom
  • Voeg agavesiroop, zout en vanille-extract toe en klop het mengsel
  • Laat het helemaal afkoelen, doe in het een fles en bewaar in de koelkast (maximaal een week)

Wil je naast dit artikel ook de nieuwste artikelen lezen in koffieTcacao magazine? Klik hier voor een abonnement!


Bron: Serious Eats

X
0 Shares
Share
Pin