AEROPRESS CHAMPIONSHIP POSTERS: KTC’S TOP 6

AEROPRESS CHAMPIONSHIP POSTERS: KTC’S TOP 6
17/09/2018 koffieTcacao
In koffie, product
aeropress championship posters

DE AEROPRESS HEEFT ZIJN PLEK IN DE KOFFIEWERELD VEROVERD. HET TOENEMENDE AANTAL AEROPRESS WEDSTRIJDEN IS DAAR EEN MOOI BEWIJS VAN. BIJ DEZE KOFFIEWEDSTRIJD GAAT HET ECHTER NIET ALLEEN OM KOFFIE; HET BIER EN DE AANKONDIGINGSPOSTERS ZIJN NET ZO POPULAIR. WE BESLOTEN DE MOOISTE AEROPRESS CHAMPIONSHIP POSTERS VAN 2018 NAAST ELKAAR TE LEGGEN EN DEZE KEER NIET DE KAMPIOENEN, MAAR DE ILLUSTRATOREN OP TE ZOEKEN. 

Oké, voordat we naar de posters kijken, toch eerst nog even over de aeropress zelf… Wist je namelijk dat deze een sterke link heeft met de frisbee? Sterker nog, zonder de frisbee was de aeropress er misschien wel nooit geweest. Stanford ingenieur Alan Adler ontwierp in 1984 ‘de aerobie’, een frisbee in de vorm van een ring. Hij moet tijdens een potje aerobie wel heel dorstig zijn geworden, want in 2005 bedacht hij de Aeropress. Deze zetmethode is om zijn eenvoud geliefd bij zowel professionals als thuisbarista’s.

World Aeropress Championship

Met dank aan Alan speel je nu dus met hetzelfde gemakt een potje frisbee als dat je een potje koffie zet. En als je daar heel goed in bent, doe je mee aan de Aeropress Championships. De laatste jaren groeide het aantal wedstrijden aanzienlijk met dit jaar meer dan 100 regionale en nationale kampioenschappen wereldwijd. Het World Aeropress Championship (WAC) organiseert daarbij de grote finale waar de nationale kampioenen het tegen elkaar opnemen. “Serieus, maar niet te serieus” is het motto en dit kampioenschap is waarschijnlijk het enige koffie-evenement waar er net zoveel bier als koffie gedronken wordt. En, waar zulke mooie posters voor worden gemaakt. Ware kunstwerkjes, als je het ons vraagt. Hier onze top 6  aeropress posters 2018.

aeropress championship posters US

Aeropress championship posters #1

Land: Verenigde Staten
Ontwerper: Alvin W. Kim
Alvin is naast ontwerper van deze fraaie poster, groothandel directeur en business developer bij Tectonic Coffee. Deze koffiezaak is de host van het US Aeropress Championship 2018. Alvin: “Na het schetsen van allemaal silly ideeën, was de gigantische inktvis mijn favoriet”.
Instagram: instagram.com/alvinwkim

Aeropress championship posters #2

Land: Japan
Ontwerper: Ryoto Kichikawa.
De keuze voor ontwerper Ryoto Kichikawa is niet verrassend, als je weet dat de kunstenaar ook barista en baristatrainer bij Blue Bottle Coffee is. Ryoto is bevriend met de hosts van Japan Aeropress Championship 2018 en mocht de poster dit jaar ontwerpen. Wij vinden hem mooi!
Instagram: instagram.com/ryoto_k/

aeropress championship posters Japan
aeropress championship posters Portugal
Aeropress championship posters #3

Land: Portugal
Ontwerper: Bruno Coelho
Dit jaar werd het Portugese Aeropress Championship in Porto georganiseerd. Om precies te zijn in Vila Nova de Gaia, waar de wijngaarden van Porto zich bevinden. Om daar te komen moet je de bekende en toeristische brug over. Organisator Domas Dranginis van 7g Roaster wilde deze brug als basis voor het ontwerp van de poster. Bruno, de neef van Domas, is grafisch ontwerper en maakte de poster. De pilaren van de brug verving hij door Aeropresses. Leuk bedacht!
Instagram: instagram.com/ohcoelho/

Aeropress championship posters #4

Land: Israël
Ontwerper: Anat Prital
Illustrator Prital noemt het ontwerp “Not Your Toy”- Your coffee maker! en refereert in de poster naar Israëlisch Eurovision Songfestival winnaar Netta. De Netta Aeropress heeft naar voorbeeld van de zangeres oortjes op en een kimono aan. De poster past volgens ons perfect bij het Aeropress Championship motto ‘serieus, maar niet te serieus’. Instagram: instagram.com/anat.pri.tal/

aeropress championship posters Israel
posters aeropress championship mexico
Aeropress championship posters #5

Land: Mexico
Ontwerper: WAAE (We are an event)
De Mexicaanse poster is ontworpen door WE ARE AN EVENT, een ontwerpersduo van twee franse architecten die onlangs zijn verhuisd naar Mexico-Stad. De eigenaar van host Quentin’s cafe, vroeg de twee voor het ontwerp van de Mexicaanse aeropress championship poster. “Deze tekening is een projectie van onze fictieve identiteit gemixt met Mexicaanse elementen die onze visie van de stad weergeven: chaotisch en complex, maar werkend. In de vorm van de architectuur van de aeropress laten we onze visie op de stad zien”.
Instagram: instagram.com/we_are_an_event/

Aeropress championship posters #6

Land: Brazilië
Ontwerper: Onbekend
Hoewel het ons niet lukte om de designer van de Braziliaanse poster te achterhalen, vonden we toch dat deze retro poster echt in dit rijtje thuis hoort. Brazilië organiseert sinds 2015 de Aeropress Championship. Dit jaar werd de derde editie gehost door Café Clandestino.
Instagram: instagram.com/campeonatodeaeropress_br/

 

aeropress championship posters brazilie

Boek

Wil je meer weten over de Aeropress kampioenschappen? Kijk dan eens op de website van het World Aeropress Championship. Hier vind je ook het WAC boek The Annual: Seoul Edition te vinden. Een boek vol met verhalen, winnende recepten, alle regionale en nationale evenementen, uitslagen en heel veel foto’s van de 2017-editie in Seoul. Heb je liever de editie van 2018? Dan moet je even wachten. Op 17 november (de poster is net uit!) vindt de grote finale in Sydney plaats. Milo Gil van First Things First zal Nederland vertegenwoordigen.

book aeropress championship

The Annual: Seoul Edition is voor €30.15 te krijgen worldaeropresschampionship.com/shop/

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X