AD Koffietest 2016

AD Koffietest 2016
23/10/2016 koffieTcacao
In koffie
AD koffietest

Of je nu houdt van lijstjes of niet, de AD Koffietest maakt elk jaar genoeg los in koffieland. Voor Koen en Georgette van Coffee Mundo in Sittard bleek het dit weekend dubbelfeest.

Ook dit jaar zijn er voor de AD Koffietest weer meer dan honderd koffiezaken bezocht, getest en beoordeeld door het Algemeen Dagblad. Alle 138 zaken werden in de maand september door twee teams, die afzonderlijk van elkaar langskwamen, bezocht. Dit resulteerde in een eerste beoordeling. Om de lijst definitief te maken, ging er vervolgens een laatste team van specialisten langs bij de koffiebars met een topscore, waarna de uitslag opgemaakt werd.


Zo komt de AD Koffietest tot stand


De winst was dit jaar voor Coffee Mundo in Sittard. De eigenaren en tevens ‘newly weds’, Koen en Georgette, hoorden tijdens hun huwelijksreis dat het laatste team van specialisten was langsgekomen; een teken dat je in de top 5 staat. Dit maakt de verovering van die felbegeerde eerste plek een echte kers op de taart.

AD koffietest

Foto: Jacqueline de Haas

Op de nummer twee positie vinden we voor het tweede jaar op rij First Things First uit Nijmegen. Met koffie gebrand door de eveneens Nijmeegse branders Blommers weet deze koffietent de kwaliteit hoog te houden. De derde plaats is voor Vascobelo V-Bar Rijnstraat in Amsterdam waar de jury aangeeft één van de beste espresso’s te hebben gedronken.

Wil je de volledige lijst inzien, klik dan hier.

 

X
0 Shares
Share
Pin