The Amsterdam Coffee Festival; terugblik

The Amsterdam Coffee Festival; terugblik
05/05/2014 koffieTcacao
In evenementen, koffie

Na vier edities van The London Coffee festival vond Jeffrey Young, directeur Allegra, het tijd het kanaal over te steken. Samen met Moniek Smit van Coffeeconsulting en vele anderen ontstond in zeer korte tijd de eerste editie van The Amsterdam Coffee Festival. Vrijdag 2 en zaterdag 3 mei was het zover! KTC was erbij en kijkt terug op een bijzonder evenement.

Dat de tijd rijp was voor een specialty coffee festival wisten wij zeker, al anderhalf jaar verschijnt ons magazine en het enthousiasme waarmee dit ontvangen wordt groeit elke dag. Maar dat de eerste editie van het ACF plusminus 5500 bezoekers zou trekken hadden we niet durven dromen.

Twee dagen lang konden professionals en consumenten  inspiratie opdoen en genieten van veel lekkers. Allen werden zij getrakteerd op een mix van koffie, muziek, wedstrijden, kunst, workshops, proeverijen, cocktails en biologisch eten. Van ketens zoals Starbucks en  Coffeecompany tot aan specialty partijen zoals Single Estate en Bocca; voor ieder was er een juiste koffie te vinden.

Zelf zijn wij niet van die beursfans, een mening die door velen wordt gedeeld, maar ACF heeft laten zien dat het ook anders kan. Een funky, laagdrempelige mix tussen een festival en een beurs met enorme interactie tussen standhouder en bezoeker. Op naar editie twee!

Fotograaf Thijs Gerbrandy legde het evenement vast op beeld. Zijn foto’s en die van ons zelf vind je op onze Facebookpagina! Kan je makkelijk taggen, delen en liken.


Wil je naast dit artikel ook de nieuwste artikelen lezen in koffieTcacao magazine? Klik hier voor een abonnement!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X