The Amsterdam Coffee Festival: 10 highlights

The Amsterdam Coffee Festival: 10 highlights
08/03/2018 koffieTcacao
In evenementen, koffie
The Amsterdam Coffee Festival

MORGEN IS HET ZOVER! THE AMSTERDAM COFFEE FESTIVAL NEEMT VOOR DE VIJFDE KEER VOOR DRIE DAGEN DE WESTERGASFABRIEK OVER MET MUZIEK, STREETFOOD, KUNST, WEDSTRIJDEN EN NATUURLIJK KOFFIE! HEB JIJ NOG EEN REDEN NODIG OM TE KOMEN? CHECK DAN DE TOP TIEN FESTIVALHIGHLIGHTS VAN THE AMSTERDAM COFFEE FESTIVAL HIER.

1. Proef 200 koffies

Er is je een koffiefestival beloofd en dat is exact wat je zult krijgen. Met meer dan honderd exposanten die je samen over de tweehonderd verschillende koffies gratis laten proeven, biedt jouw festivalticket toegang tot een wervelende culinaire ontdekkingsreis. Van het debuut van The La Marzocco Playground, waar de beste specialty coffeebranders van Europa hun koffies op de molen zetten, tot innovatieve lokale branders en cafés – ze zijn allen van de partij! Patrick Groenewold van Single Estate Coffee Roasters leert je hier alvast koffieproeven als een pro.

2. Puike koffiecocktails

Coffee Mixologists is na een knetterend debuut terug! Zie onze deelnemende barista-mixologist duo’s gedurende drie spannende knock-outrondes wederom alles uit de kast trekken voor de hoogst haalbare mix. Van de Signature Drink-ronde tot de Mystery Box-uitdagingen met Daarnhouwer koffie en Tia Maria likeur, de duo’s worden beoordeeld op technische vaardigheden, creativiteit, persoonlijkheid, vernieuwing, professionaliteit en teamwork. Het mooiste – uiteraard – is dat jij tussendoor kunt genieten van de vijf Tia Maria koffiecocktails.

3. Shop je koffiekit bij elkaar

Kun jij een oogstrelende koffiekit weerstaan? De koffiegear van Hario is niet alleen voor koffiebars. Het Japanse merk neemt alle meesterstukken om thuis filterkoffie te zetten mee naar het festival, zodat jij je nieuwe opgedane koffiekennis direct kunt testen. Ga langs bij de Hario stand, leg al je vragen neer bij de professionals en haal je hart op bij alle mooie items. De iconische V60 (ideaal voor thuisbarista’s) of de syphon (voor de iets gevorderde koffienerd) zijn items, die je zeker mee naar huis wilt nemen.Verwacht naast Hario geroemde filterkoffiemerken als Aeropress en Chemex.

The Amsterdam Coffee Festival
The Amsterdam Coffee Festival
The Amsterdam Coffee Festival

4. Koffiekennis upgrade

Van demonstraties tot workshops en proeverijen, in The Lab draait het allemaal om innovatie, kennis vergaren en grenzen verleggen. Het interactieve programma host alles van Sustainability in Our Industry door De Koffieschool tot Cocktail Secrets to Boost Your Business door Tia Maria. Bekijk de volledige line-up hier.  

5. Potje discodansen

Ze hebben het een keer gedaan en ze doen het opnieuw: Tia Maria is terug en host de onvergetelijke openingsavond. Tia Maria bereidt ter plekke de beste koffiecocktails, van de klassieke espresso-martini tot de popcorn frappe. Kies jouw favoriet (of probeer ze allemaal) en maak je op voor een ouderwets potje ‘discodansen’ met Kremlin Disco, die de draaitafels voor de avond zal beroeren. Wil je meer leren over coffee mixology? Neem deel aan de Tia Maria masterclasses, die twee keer per dag op het Coffee Mixologists podium plaatsvinden. Bekijk hier welke talentvolle dj’s de overige dagen draaien.

6. The Specialty Milk Bar

Hoe belangrijk is het soort melk voor jou? Queens of Dairy werkt samen met gevierde branders als Keen Coffee, Single Estate Coffee Roasters en Giraffe Coffee Roasters om je een gloednieuwe ervaring te bieden: The Specialty Milk Bar. Selecteer een koffie (of neem je eigen favoriet mee naar de bar) en ga op in een één-op-één consult met een expert, terwijl zij jouw gratis koffie met de perfecte melk bereiden. Ontmoet ook vooraanstaande melkboeren op de stand en verbreed je kennis verder.

The Amsterdam Coffee Festival
The Amsterdam Coffee Festival

7. Leer van latte art legendes

Droom jij ervan om een perfecte glanzende rosetta te schenken? Of heb je simpelweg een grote liefde voor melkkoffies? Latte Art Live is terug, met ‘s werelds beste latte art kunstenaars op het programma. Je hebt hun designs voorbij zien komen op Instagram en nu schenken ze live, zo voor je neus, hun kunstwerken in. Pak ook zeker de Alpro For Professional’s Plant Based Throwdowns elke dag om 16:00 uur mee, waar de winnaar naar huis gaat met een volledig verzorgde trip naar The London Coffee Festival in april. Bekijk van dichtbij hoe je kunstwerken schenkt met amandel-, kokos- en sojadranken. 

8. De nieuwste machines

Met de lancering van The La Marzocco Playground is de La Marzocco hype echt dit jaar. Het stralende middelpunt is het nieuwste paradepaardje, de Leva espressomachine. Bezoek The La Marzocco Playground, ontmoet de barista’s en probeer de Leva zelf uit; het duurt vast niet lang voordat dit prachtstuk het geavanceerde middelpunt is in jouw favoriete cafés. Koffienerds halen zeker ook hun hart op bij de rest van La Marzocco’s machines. Bijvoorbeeld de Linea Classic en Linea PB scales, die beide zijn ontworpen door Piero Bambi, de zoon van Giuseppi Bambi en het neefje van Bruno Bambi, de broers die La Marzocco in 1927 oprichtten. Zin in nog meer high tech? Bekijk naast de La Marzocco-headliners, ook machines van Bunn, Puqpress, Mahlkönig, Ceado, Mazzer en Anfim op de Playground.

9. SCA Championships

Maak je op om de beste barista’s van Nederland te zien battlen tijdens vier fantastische koffiewedstrijden gehost door SCA Nederland. De kampioenschappen vragen het uiterste van elke barista als het gaat om presteren onder druk, innovatie en precisie, terwijl ze strijden om Nederland te vertegenwoordigen op het wereldtoneel. Met een deelnemersveld van 32 finalisten is het Dutch Cup Tasters Championship een ware highlight. Ruik de koffie en voel de spanning terwijl deze professionals zich naar de finale cuppen. Bekijk het volledige programma hier.

 


Bekijk het volledige programma: Hier


The Amsterdam Coffee Festival
The Amsterdam Coffee Festival

10. Unieke koffie- en foodpairing

Mississippi Bar and Kitchen brengt een unieke koffie- en foodpairing naar The Amsterdam Coffee Festival, enkel beschikbaar voor VIP-kaarthouders. Deze Amsterdamse legendes staan bekend om het serveren van heerlijk eten geïnspireerd op eetcultuur van de oevers van de Mississippi rivier. Met een voorgerecht van koffie-geïnfuseerde zwarte bonen soep, een hoofdgerecht van met cacao- en koffie ingewreven miljonairsbrisket en een dessert van een Irish coffee-bonbon met vanillegel wordt dit zeker een hit. Laat je inspireren door deze spannende, nieuwe pairings.

The Amsterdam Coffee Festival
Wanneer: 9 t/m 11 maart 2018
Waar: Westergasfabriek Amsterdam
Tijden: Vrij: 10:00 – 17:00 uur / Zat & zon: 10:00-19:00 uur
www.amsterdamcoffeefestival.com

7 Shares
Share7
Pin