koffieTcacao home

jun03
#hoedan: zelf ijsthee maken!
#hoedan: zelf ijsthee maken!

Een verfrissende ijsthee kun je eenvoudig zelf maken. Meer dan ijs, een koelkast en een zoete thee of kruidenblend heb je niet nodig.

mei27
Koffie in Porto: 8x specialty coffee zaken
Koffie in Porto: 8x specialty coffee zaken

Een jonge specialty-coffeecultuur met enthousiaste pioniers, maakt van de Noord-Portugese havenstad Porto een ideale geaway voor de koffie liefhebber.

mei25
Ben jij onze nieuwe redactie stagiair?
Ben jij onze nieuwe redactie stagiair?

koffieTcacao magazine zoekt naar een online redactie stagiair. Ben jij het leergierige mediawonder dat van koffie, thee en cacao houdt?

mei11
5x oogstrelende koffiedrippers
mei06
Barista aan Zet: Rita Balrak
Barista aan Zet: Rita Balrak

De eigenaresse van de Rotterdamse koffiehotspot Mecca Rita Balrak zet een gewassen koffie uit Colombia op haar mooiste, roze V60.

 • Nieuw
  KTC box juni 2021
  28,50
  Quickview

  KTC-box juni

  Ontdek extra voordelig een ambachtelijke koffie, thee én chocolade in de KTC-box! Lees hieronder de uitgebreide informatie.

  KTC-box juni

  • 250 gram Colombia | Varietals Een anaerobic gefermenteerde Colombia voor filter of een gewassen Colombia voor espresso.
  • 15 gram Passion red | KOLD iced tea Een verfrissende ijsthee met smaken van hibiscus, braam en biet. Met 15 gram zet je 1 liter ijsthee.
  • Floral Noble Bali dark 71% | Heinde & Verre  Bloemige pure chocolade uit Bali

  Wil je bij elke editie van koffieTcacao een extra voordelige ktc-box met een bijzondere koffie, thee of chocolade ontvangen? Sluit dan nu een lidmaatschap L af.

  Hoe werkt het?

  • Bestellen van de KTC-box kan tot maandag 21 juni tot 12.00 uur.
  • Verzending zal in dezelfde week plaatsvinden!
  • Woon je in (de buurt van) Rotterdam? Dan kun je de box gratis afhalen bij ons kantoor op de Goudsesingel. Vul dan de kortingscode 'gratisafhalen' in.
  • De prijs van de box is exclusief verzendkosten naar NL. Voor BE geldt een toeslag.
  28,50
  28,50
 • Nieuw
  17,5020,00
  Quickview

  Vaderdag-koffiedeal

  ,
  Deze vaderdag goed voor de dag komen? Geef je vader de laatste editie van koffieTcacao cadeau met hierbij een waanzinnig lekkere koffie van MOTO coffee (350 gram). De mannen van MOTO hebben twee heerlijke biologische koffies uitgezocht: een espresso uit Peru en een filter uit Ethiopië. VERZENDING: Wij verzamelen de orders t/m 16 juni. Op 17 juni wordt alles verzonden. Gratis verzending voor NL. Voor verzending naar BE geldt een toeslag van € 2,80
  17,5020,00
  17,5020,00
 • koffieTcacao 38
  6,50
  Quickview

  koffieTcacao 38 – MRT/ MEI

  HET NIEUWE LENTENUMMER KOFFIETCACAO 38 IS DAAR! MET DE XXL KOFFIE TO-GO WEET ILLUSTRATOR DENISA HERMAN WAT ONS BETREFT ALS GEEN ANDER DE ZEITGEIST TE VANGEN. PRECIES EEN JAAR NA DE EERSTE LOCKDOWN WETEN WE ALLEMAAL HOE FIJN HET DAGELIJKSE UITSTAPJE NAAR DE KOFFIE-, THEE- OF SPECIAALZAAK OM DE HOEK KAN ZIJN.

  Meer weten over het lentenummer koffieTcacao 38? Lees hieronder verder.

  6,50
  6,50
 • Theeroutes | Deirdre Deprettere en Karlijn Dapper
  29,95
  Quickview

  Theeroutes + gratis oolong thee

  ONZE VASTE COLUMNIST DEIRDRE DEPRETTERE HEEFT DE AFGELOPEN TIEN JAAR ALLE UITHOEKEN VAN DE WERELD GEZIEN, ALTIJD OP ZOEK NAAR MOOIE THEE EN GOEDE VERHALEN. HAAR ERVARINGEN EN BEZOEKTIPS BUNDELT ZE, SAMEN MET DE THEEKENNIS VAN VASTE REISGENOOT EN THEE-EXPERT KARLIJN DAPPER, IN HAAR BOEK THEEROUTES. ZODAT IEDEREEN DIE VAN THEE EN REIZEN HOUDT ZELF OP ZOEK KAN GAAN NAAR DE THEEPARELS VAN DEZE WERELD. Theeroutes is het allereerste reisboek over thee neemt je mee naar vijftien verschillende regio’s, in elf verschillende landen. Een prachtig boek vol schitterende foto’s, boeiende verhalen en praktische reisinformatie zodat je zelf theeplantages en -producenten kunt bezoeken. Theeroutes staat ook nog vol kennis, handige adviezen en proefnotities om alvast zelf aan de slag te gaan met thee. Gratis oolong tie guan yin Bestel Theeroutes bij koffieTcacao en ontvang ook twee schenkverpakkingen van de wereldberoemde Chinese oolong tie guan yin. In elke verpakking zit 7,8 gram verse thee: precies de inhoud voor de traditionele gong fu cha theeceremonie. Op de pagina's 81 tot 86 in het boek lees je alles over de producent en het smaakprofiel van deze bijzondere thee.

  Lees het interview met auteur Deirdre Deprettere hier!

  29,95
  29,95

INTERVIEWS

mrt25
By Trinitea: “We houden van spannende, gelaagde theeën”
mrt11
5 vragen aan Mark Schimmel van Krak Chocolade
5 vragen aan Mark Schimmel van Krak Chocolade

Dit jaar schreef Mark Schimmel van Krak Chocolade twee nieuwe chocoladeprijzen van de Academy of Chocolate op zijn naam. Vijf vragen aan de bean-to-bar…

jan06
Thee uit Porto: 4 vragen aan Nina Gruntkowski van Cha Camélia
Thee uit Porto: 4 vragen aan Nina Gruntkowski van Cha Camélia

Twee cruciale reportages leidden voormalig journalist Nina Gruntkowski naar haar eigen Portugese theetuin Cha Camélia.

GESPOT

jan11
20x koffie to-go in Utrecht tijdens de lockdown
20x koffie to-go in Utrecht tijdens de lockdown

Het dagelijkse ‘luchtje scheppen’ is nog fijner met een koffie to-go in de hand. Deze koffiezaken in Utrecht maken het mogelijk.

nov12
Borgman Borgman | Leiden
Borgman Borgman | Leiden

koffieTcacao magazine spot Borgman Borgman, een familie-koffiebranderij in het centrum van Leiden. ‘Voor iedere koffie maken we een ander profiel om alle…

REVIEWS

dec16
KTC test de Moccamaster KBG Select
KTC test de Moccamaster KBG Select

Het testpanel van koffieTcacao magazine test de Moccamaster KBG Select. “De Moccamaster is en blijft een iconisch koffieapparaat.”

nov04
KTC test The Oracle Touch van Sage Appliances
KTC test The Oracle Touch van Sage Appliances

De redactie test The Oracle Touch van Sage Appliances. “Dankzij de ingebouwde koffiemolen, automatische tamper en kant-en-klare melkschuim is de nieuwste…

mei05
KTC test de VIVA Recharge thee-infuser
KTC test de VIVA Recharge thee-infuser

De redactie test de nieuwe VIVA Recharge thee-infuser slash thermosbeker. “Door de infusie-stop onderscheidt de Recharge zich van alle andere bekers, die…

X