5x duurzame koffie cadeaus!

5x duurzame koffie cadeaus!
20/12/2018 koffieTcacao
In koffie, product
duurzame koffiecadeaus

VERREWEG HET GROOTSTE GEDEELTE VAN KOFFIE VERDWIJNT IN DE PRULLENBAK. DAT JE MET DE RESTSTROMEN VAN KOFFIE OOK MOOIE NIEUWE PRODUCTEN KUNT MAKEN, BEWIJZEN DEZE VIJF DUURZAME KOFFIE CADEAUS VOOR ONDER DE KERSTBOOM.

duurzame koffiecadeaus

1. Eén kop koffie notitieboek

Het Rotterdamse Coffee Based ziet in koffieafval een waardevolle grondstof en ontwikkelde met het afval een notitieboek. De kaft van het notitieboek wordt gemaakt van het afval van precies één kop koffie. Naast notitieboeken is het bedrijf hard bezig om meer koffieproducten te ontwikkelen. Een bedrijf om in de gaten te houden dus!

coffeebased.nl (€ 16,95)

2. Was je met een cup of Joe.

Jezelf wassen met koffie. Het is volgens Wash With Joe een goed idee.  Koffie heeft namelijk een verbazingwekkende natuurlijke deodoriserende eigenschap die zowel geur absorbeert als elimineert. Wash With Joe is een body wash gemaakt van 100 procent koffie. Voeg jij de zeep toe aan je koffieritueel ’s ochtends?

washwithjoe.com (€ 26,34)

duurzame koffiecadeaus
duurzame koffiecadeaus

3. Espresso drinken uit een echte koffiekop

Koffieliefhebber en productontwerper Julian Lechner creëerde in 2009 zijn eerste koffiekop gemaakt van restafval van koffie. Vandaag de dag heeft Kaffee Form een uitgebreid assortiment van koppen en to-go bekers, gemaakt met koffieafval dat dagelijks wordt verzameld door koffiezaken en cateraars in de omgeving van Berlijn. Een echte kop koffie!

kaffeeform.com (€ 14,90 per stuk)

4. Frisdrank gemaakt van de groene koffieboon

Groene koffiebonen, gedroogd in de zon, niet geroosterd en in de puurste vorm. Dat is de basis van Selo Green Coffee. Een lekkere opkikker, want elke fles bevat net zoveel cafeïne als een dubbele espresso. De zongedroogde koffiebonen worden ingekocht in Colombia, van de Coocafé Cooperative in de Sierra Nevada. 38 boeren zorgen voor de verzorging, oogst en verwerking van de biologische Arabica-koffie.

drinkselo.com (€ 1,99)

duurzame koffiecadeaus
duurzame koffiecadeaus

5. Handgemaakte koffiescrub met Boot Koffie

De koffie van koffiebranderij Boot Koffie, verschijnt niet alleen in de kop, maar ook in de handgemaakte scrubzeep van Werfzeep. De koffie komt van de Kachalu Coffee Growers Association uit Santander, Colombia. Een vleugje citroengras, patchouli, nootmuskaat, kaneel en kurkuma erbij en je hebt een verwarmende en frisse zeep!  

natuurlijkzuiver.nl (€ 5.75)

KTC Duurzaam
Meer lezen over duurzame koffie cadeaus? In de rubriek KTC duurzaam in ktc#29 geven de koffieprofessionals van This Side Up coffee, Detpak, Rotterzwam, Pectcof B.V. en Anne&Max hun mening over het verwerken van reststromen in de huidige koffiesector.

X
0 Shares
Share
Pin