5 redenen waarom koffie gezond is

5 redenen waarom koffie gezond is
03/01/2019 koffieTcacao
In koffie
koffie gezond

DRINK JIJ NOG STEEDS IETWAT SCHULDBEWUST DAT DERDE (OF VIERDE, OF VIJFDE) KOPJE KOFFIE? NERGENS VOOR NODIG. KOFFIE IS HARTSTIKKE GEZOND, EN DAT KOMT VOORAL DOOR DE CAFEÏNE. 

1. Het zorgt voor vetverbranding
Cafeïne stimuleert de stofwisseling en zorgt voor vetverbranding. Bij zwaarlijvige mensen stijgt de vetverbranding met zo’n 10 procent. Bij magere mensen stijgt de vetverbranding zelfs met 29 procent.

2. Je fysieke prestaties verbeteren
Cafeïne zorgt ervoor dat vetzuren vrijkomen uit je vetweefsel en dat je adrenalineniveau stijgt. Dus een kopje koffie voor het sporten is een goed idee.

3. Je wordt er blij van
Van cafeïne word je vrolijk. Uit onderzoek blijkt zelfs dat koffiedrinkers minder kans hebben op een depressie, doordat cafeïne de overdracht van gelukshormonen serotine en dopamine vergemakkelijkt.

4. Je wordt slimmer
Het drinken van koffie beïnvloedt de hersenfuncties, dit is al in verschillende studies aangetoond. Het verbetert bijvoorbeeld je geheugen, de gemoedstoestand, de waakzaamheid, de reactietijd en de algemene cognitieve functies.

5. Minder kans op Alzheimer en Parkinson
Door regelmatig een kopje koffie te drinken neemt de kans op Alzheimer af. Ook de kans op de ziekte van Parkinson vermindert aanzienlijk als je regelmatig koffie met cafeïne drinkt.

Cafeïne zit niet alleen in koffie, maar ook in thee, cola en chocolade. Thee bevat per gram droog gewicht zelfs meer cafeïne dan koffie, maar voor het zetten van een kop thee is veel minder nodig.

cafeine

#ktc29
Wil je meer weten over de positieve werking van cafeïne en waarom koffie gezond is? In #ktc29 vind je een heel artikel over de effecten van koffie en cafeïne.

Tekst Anne Havelaar, Illustratie Eileen Boeijkens

X
153 Shares
Share153
Pin