5 redenen waarom koffie gezond is

5 redenen waarom koffie gezond is
03/01/2019 koffieTcacao
In koffie
koffie gezond

HET IS WEER ZOVER. EEN NIEUW JAAR LIGT VOOR ONS EN TRADITIEGETROUW MAKEN WE VOL GOEDE MOED GEZONDE VOORNEMENS. GA JIJ VAN 2019 HET JAAR MAKEN WAARIN DEZE OOK DAADWERKELIJK UITKOMEN? DAN IS HET SLIM OM ‘MEER KOFFIE DRINKEN’ AAN JE LIJST TOE TE VOEGEN. KOFFIE DRINKEN IS NAMELIJK NIET ALLEEN HEEL LEKKER, MAAR WAT BLIJKT, OOK HEEL GEZOND. EN WEL OM DEZE REDENEN:

1. Het zorgt voor vetverbranding
Cafeïne stimuleert de stofwisseling en zorgt voor vetverbranding. Bij zwaarlijvige mensen stijgt de vetverbranding met zo’n 10 procent. Bij magere mensen stijgt de vetverbranding zelfs met 29 procent.

2. Je fysieke prestaties verbeteren
Cafeïne zorgt ervoor dat vetzuren vrijkomen uit je vetweefsel en dat je adrenalineniveau stijgt. Dus een kopje koffie voor het sporten is een goed idee.

3. Je wordt er blij van
Van cafeïne word je vrolijk. Uit onderzoek blijkt zelfs dat koffiedrinkers minder kans hebben op een depressie, doordat cafeïne de overdracht van gelukshormonen serotine en dopamine vergemakkelijkt.

4. Je wordt slimmer
Het drinken van koffie beïnvloedt de hersenfuncties, dit is al in verschillende studies aangetoond. Het verbetert bijvoorbeeld je geheugen, de gemoedstoestand, de waakzaamheid, de reactietijd en de algemene cognitieve functies.

5. Minder kans op Alzheimer en Parkinson
Door regelmatig een kopje koffie te drinken neemt de kans op Alzheimer af. Ook de kans op de ziekte van Parkinson vermindert aanzienlijk als je regelmatig koffie met cafeïne drinkt.

#ktc29
Wil je meer weten over de positieve werking van cafeïne en waarom koffie gezond is? In #ktc29 vind je een heel artikel over de effecten van koffie en cafeïne.

Illustratie Eileen Boeijkens

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X