5 redenen waarom koffie gezond is

5 redenen waarom koffie gezond is
03/01/2019 de redactie
In koffie
5 redenen waarom koffie gezond is

DRINK JIJ NOG STEEDS IETWAT SCHULDBEWUST DAT DERDE (OF VIERDE, OF VIJFDE) KOPJE KOFFIE? NERGENS VOOR NODIG. KOFFIE IS HARTSTIKKE GEZOND, EN DAT KOMT VOORAL DOOR DE CAFEÏNE. 

1. Koffie zorgt voor vetverbranding

Cafeïne stimuleert de stofwisseling en zorgt voor vetverbranding. Bij zwaarlijvige mensen stijgt de vetverbranding met zo’n 10 procent. Bij magere mensen stijgt de vetverbranding zelfs met 29 procent.

2. Je fysieke prestaties verbeteren

Cafeïne zorgt ervoor dat vetzuren vrijkomen uit je vetweefsel en dat je adrenalineniveau stijgt. Dus een kopje koffie voor het sporten is een goed idee.

3. Je wordt blij van koffie

Van cafeïne word je vrolijk. Uit onderzoek blijkt zelfs dat koffiedrinkers minder kans hebben op een depressie, doordat cafeïne de overdracht van gelukshormonen serotine en dopamine vergemakkelijkt.

4. Je wordt slimmer

Het drinken van koffie beïnvloedt de hersenfuncties, dit is al in verschillende studies aangetoond. Het verbetert bijvoorbeeld je geheugen, de gemoedstoestand, de waakzaamheid, de reactietijd en de algemene cognitieve functies.

5. Minder kans op Alzheimer en Parkinson

Door regelmatig een kopje koffie te drinken neemt de kans op Alzheimer af. Ook de kans op de ziekte van Parkinson vermindert aanzienlijk als je regelmatig koffie met cafeïne drinkt.

Cafeïne zit niet alleen in koffie, maar ook in thee, cola en chocolade. Thee bevat per gram droog gewicht zelfs meer cafeïne dan koffie, maar voor het zetten van een kop thee is veel minder nodig.

#ktc29
Wil je meer weten over de positieve werking van cafeïne en waarom koffie gezond is? In #ktc29 vind je een heel artikel over de effecten van koffie en cafeïne.

Tekst Anne Havelaar, Illustratie Eileen Boeijkens

153 Shares
Share153
Pin