3x kefir & kombucha zelf maken

3x kefir & kombucha zelf maken
06/08/2019 koffieTcacao
In product, recepten, thee
kefir en kombucha

HET IS HIP. HET IS GEZOND. HET IS GEMAKKELIJK THUIS TE DOEN: FERMENTEREN. HET BOEK KEFIR & KOMBUCHA HELPT JE OP WEG IN DE WERELD VAN GEFERMENTEERDE DRANKEN: KEFIR EN KOMBUCHA, MAAR OOK GINGERALE, APPELCIDER EN DE WAT MINDER BEKENDE JUN, MEDE, LASSI EN AMAZAKE. SEBASTIAN LANDAEUS EN NINA LAUSECKER, DIE SINDS 2015 BIOLOGISCHE KOMBUCHA MAKEN, KROPEN IN DE PEN VOOR VEERTIG DORSTLESSENDE ZOMERDRANKRECEPTEN. HIER ALVAST DRIE LEKKERE RECEPTEN OM UIT TE PROBEREN.

kefir en kombucha

Kefir & Kombucha
ISBN 9789461432049
17,95
Te bestellen bij bol.com

 

* Basisrecepten voor kombucha en kefir vind je onder aan deze pagina en op koffietcacao.nl/kefirenkombucha.

Libanese kefir

INGREDIËNTEN

  • 1 l mineraal- of kraanwater 
  • 1 el rozenblaadjes
  • 1 el groene anijs (o.a. natuurvoedingswinkel)
  • 40 gr lichtbruine biologische suiker
  • 20 gr fruit-kefirkorrels

BEREIDING

  • Verhit het water, maar zorg dat het niet kookt. Neem de pan van het vuur en laat de rozenblaadjes en groene anijs in het water trekken.
  • Meng de lichtbruine suiker erdoor als het water nog warm is en laat het vocht helemaal afkoelen.
  • Voeg de fruit-kefirkorrels toe en laat de drank fermenteren*.
  • Schenk de kefir door een zeef in de fles en bewaar de korrels voor de volgende keer. Voor meer bruis laat je de drank een tweede keer fermenteren in een beugelfles.
  • Zet de fles 24 uur in de koelkast voor je hem uitschenkt.

DRINKMOMENT

De combinatie van rozenblaadjes en groene anijs is typisch voor de Libanese keuken. Een heerlijk drankje tijdens een warme zomeravond!

kefir & kombucha
kefir & kombucha

Kombucha met groene koffie, kardemom en gember

voor 750 ml

INGREDIËNTEN

  • 10 groene koffiebonen 
  • 3 kardemomzaden 
  • 1 stukje gemberwortel 
  • 700 ml kombucha

BEREIDING

  • Maal de groene koffiebonen fijn in een molen, vijzel of blender, plet de kardemomzaden en schil het stukje gemberwortel.
  • Doe alle ingredië nten in de fles kombucha en sluit hem luchtdicht af.
  • Laat de drank 48 uur trekken op kamertemperatuur en zet hem daarna in de koelkast. Schenk hem goed koel.

TIP
Kardemom en gember zijn goed voor de spijsvertering. Groene koffie bevat chlorogeenzuren, die verdwijnen tijdens het branden, en krachtige antioxidanten die de bloedsuikerspiegel verlagen.

Kombucha met abrikoos en verbana 

voor 750 ml

  • 600 ml kombucha
  • 150 mlabrikozensap
  • 7 blaadjes verbena

BEREIDING

  • Meng de kombucha met het abrikozensap en voeg de blaadjes verbena toe.
  • Laat alles twee dagen trekken, zorg dat af en toe wat koolzuurgas kan ontsnappen.
  • Zet de drank 24 uur in de koelkast.
  • Koel serveren, zeef eventueel de blaadjes eruit.
kefir & kombucha

GERELATEERDE ARTIKELEN


Wat is kombucha?

Basisrecept kombucha

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X