3x feest met KTC

3x feest met KTC
19/12/2017 koffieTcacao
In cacao, koffie, thee

Met de feestdagen maken we het graag gezellig. We eten, we drinken, we proosten. Daarom zetten wij wat tips op een rij hoe jij de aankomende feestdagen je familie kunt verrassen met de lekkerste koffie, thee en chocolade.

De feestdagen en koffie

Of je nu koffie nuttigt voor of na de maaltijd, of kiest voor een espresso, cappuccino of latte, wij vinden dat koffie erbij hoort! Maar wist je ook dat koffie zich uitstekend leent om mee te koken en dat er veel bijzondere recepten bestaan voor op de feesttafel.

Tip!

Gebruik koffie in een feestelijke koffiecocktail! Je vindt hiervoor verschillende recepten in koffieTcacao 23! Onze favoriet? De Flat White Russian 2.0

Flat White Russian 2.0

Een friszoete cocktail die het ook prima doet als dessert, dat is deze combinatie tussen en White Russian cocktail en een flat white koffie. De Tia Maria en rum blenden in de smaak perfect samen, waarbij de koffie de bittere tegenhanger vormt, de melk het geheel romig maakt en de munt een frisse neus geeft.

Benodigdheden

25 ml Tia Maria / 25 ml Barceló Gran Añejo rum / 25 ml espresso / 50ml koude volle melk / munt / ijs

Bereiding

Schenk de Tia Maria, rum en espresso in een tumblerglas met ijs. Laag hier vervolgens de koude melk overheen en garneer met een muntblaadje.

De feestdagen en thee

Net als koffie is thee een goede afsluiter van een diner, maar ook tijdens een gang kan thee een bijzondere rol spelen. Steeds meer restaurants bieden hoge kwaliteitsthee aan als vervanger voor wijn bij een gerecht. Uiterst geschikt voor de bob.

Tip!

Kaas en thee vormen een gouden duo, net zoals de klassieker kaas en wijn. Ga dus eens voor een kaasplankje met thee als afsluiting van het diner.


Wij woonden een bijzondere kaas- en theepairing bij van theemeester Madame Tseng in De Librije. Lees er hier alles over!


 

Blogpost - kwartel andere koek koffietcacao 25

De feestdagen en chocolade

Het diner afsluiten met een plateau vol lekkere chocolade is altijd een goede keus, maar ook in het hoofdgerecht is er ruimte voor een hint chocolade. Bij veel vlees- en of wildgerechten past een chocoladesaus erg goed. Zo vind je in onze laatste editie, koffieTcacao 25, een gerecht van kwartel met heerlijke chocolade-jus.

Tip!

Varieer het vleesgerecht door gebruik te maken van een chocoladesaus!

X
7 Shares
Share7
Pin