Het Koffielab El Salvador Himalaya
05/02/2016 koffieTcacao

Het Koffielab El Salvador Himalaya

We spreken van een ‘natural’ wanneer de koffie gedroogd is in zijn volledige kers. En deze El Salvador is er zo eentje! Voor nieuwkomers in de speciality coffee wereld kan dit een echte eyeopener zijn. Dit is namelijk de oudste methode om koffie te verwerken. Door het proces zuigt de boon suikers van de kers op en krijgt de koffie een enorm uitgesproken zoetheid. We proberen de koffie zoals aanbevolen als espresso. Hierin proeven we een fijne boterachtige rondheid en wat chocolade. De koffie smaakt het best niet te geconcentreerd, doseer dus zeker niet te hoog om de fijne fruitige smaak en aroma te behouden. Zoals altijd proberen we de koffie ook als basis voor cappuccino en ook dit smaakt naar meer. Een natural kan vaak een extra dimensie geven aan een melkbereiding. Overigens is de koffie correct gebrand en zien de bonen er zeer clean uit!

4uit5

Verkrijgbaar via hetkoffielab.nl
Prijs € 8,- per 250 gram

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X